A-sosNews

Κοινωνία"

1907: Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ελλάδα! Στην Αθήνα κυκλοφορούσαν μόλις 7 οχήματα!


Δράστης ,ο βουλευτής Φθιώτιδας Νικόλαος Σιμόπουλος και θύμα η 25χρονη Ευφροσύνη Βαμβακά, στη λεωφόρο Συγγρού!


Ήταν Κυριακή, 4 Μαρτίου του 1907. Ώρα 11.30. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, ο πρίγκιπας Ανδρέας (πατέρας του Φιλίππου και πεθερός της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας) οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού, κατευθυνόμενος προς Πειραιά. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγός του Αλίκη και ο υπασπιστής του Μεταξάς. Το αυτοκίνητο του πρίγκιπα ακολουθούσε ο βουλευτής Φθιώτιδας και υπουργός Νικόλαος Σιμόπουλος. Κοντά στο ζυθοπωλείο του Φιξ ο Σιμόπουλος θέλησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο του πρίγκιπα. Έτσι ανέπτυξε ταχύτητα, έκανε την προσπέραση και συνέχισε την πορεία του στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Όμως ξαφνικά είδε να πετάγεται μπροστά του μια γυναίκα κρατώντας ένα παιδί. Ο Σιμόπουλος έκανε ελιγμούς για να την αποφύγει αλλά εκείνη τρομαγμένη, αντί να σταματήσει, έτρεξε για να φτάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου να τη ρίξει στο οδόστρωμα και να περάσει επάνω από το σώμα της. Το ίδιο φαίνεται πως έκανε και το αυτοκίνητο του πρίγκιπα.

Το θύμα

Το θύμα του πρώτου
τροχαίου δυστυχήματος ήταν μια νεαρή γυναίκα, η 25χρονη Ευφροσύνη Βαμβακά, σύζυγος του σανδαλοποιού Θεοδώρου, καταγόμενη από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Πάντως, κάποιοι λένε πως την άτυχη γυναίκα χτύπησε πρώτος ο πρίγκιπας και πως ο Σιμόπουλος προσπάθησε να τον καλύψει υποστηρίζοντας ότι αυτός προπορευόταν. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από τους δύο δεν πάτησε φρένο!

Να σημειώσουμε πως, στην πόλη της Αθήνας, κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή μόλις 7 αυτοκίνητα και ήταν αρκετά, ώστε τα δυο από αυτά να εμπλακούν σε ατύχημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...