A-sosNews

Κοινωνία"

Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν πίνουμε λεμόνι με νερό καθημερινά!


H φυσική θεραπεία για όσους υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές! Προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση!


Ευεργετικές ιδιότητες φαίνεται πως έχει το λεμόνι στον οργανισμό μας, ιδίως αν αναμειχθεί με νερό (λεμονόνερο), όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί βάσει σχετικής μελέτης.

Πλούσιο σε βιταμίνη C, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, το λεμόνι είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο υγιεινά εσπεριδοειδή που υπάρχουν.

Μάλιστα, το νερό με χυμό λεμονιού (λεμονόνερο) είναι μια φυσική θεραπεία για όσους υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές, καθώς διεγείρει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος και χολής, κάτι που με τη σειρά του επιταχύνει την πέψη.

Σε τι κάνει καλό το λεμονόνερο

Η διατροφολόγος, Ναταλία Κούνσκαγια, ανέφερε στο Sputnik: «Συνιστάται να πίνετε το λεμονόνερο περίπου 30 λεπτά πριν από το φαγητό και όχι περισσότερες από 2 ή 3 φορές την ημέρα. Δεν είναι απαραίτητο να πίνετε νερό με λεμόνι με άδειο στομάχι, θα ήταν καλύτερα να αρχίζετε την ημέρα σας με δύο ποτήρια νερό».

Ακόμα, ο χυμός λεμονιού είναι μια τέλεια πηγή βιταμίνης C (40 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια), η οποία όχι μόνο δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση, αλλά επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το λεμόνι είναι, επίσης, πλούσιο σε φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν ακόμα και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών, καθώς εξισορροπούν τον μεταβολισμό και τα συστήματα του εγκεφάλου.

Επισημαίνεται ότι η βιταμίνη C που υπάρχει στον χυμό λεμονιού, συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με υψηλές συγκεντρώσεις αυτής της βιταμίνης στο αίμα τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Μάλιστα, η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι αυξάνει την αποτελεσματικότητα της μετφορμίνης, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται στη θεραπεία του διαβήτη.

Ορισμένοι ειδικοί συμβουλεύουν την ανάμειξη χυμού λεμονιού με σκόρδο ή μέλι. Έτσι, το 2016, μια σχετική μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο «Ιnternational Journal Of Preventive Medicine», αποκάλυψε ότι οι ασθενείς που πήραν μόνο μια κουταλιά της σούπας χυμό με 20 γραμμάρια σκόρδου, παρουσίασαν μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας και της αρτηριακής πίεσης.

Παραδόξως, παρ' όλο το επίπεδο οξύτητάς του, το λεμόνι θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ όσους υποφέρουν από γαστρίτιδα ή έλκος στομάχου, καθώς έχει επουλωτικές, αντισηπτικές και προστατευτικές ιδιότητες.

ΠΗΓΗ: Sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...