A-sosNews

Κοινωνία"

Κίνδυνος για όσους χρησιμοποιούν Windows 10: Ιός μολύνει PC σε 30 λεπτά!



Πρόκειται για το QBot που μπορεί, μέσα σε λίγο χρόνο, να εκθέσει προσωπικά μας δεδομένα σε χάκερ.

Το κακόβουλο λογισμικό QBot κάνει ξανά την εμφάνισή του, απειλώντας τους χρήστες των Windows 10.

Το QBot πρωτοεμφανίστηκε το 2007 και τώρα επιστρέφει, σύμφωνα με την «Express», με τους ειδικούς να προειδοποιούν τους χρήστες ότι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικούς για θέματα ασφάλειας, αυτή η νέα απειλή μπορεί να επιτρέψει σε χάκερ να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία, όπως email, κωδικούς (passwords) ή και το ιστορικό αναζήτησης στο ίντερνετ, εντός 30 λεπτών απ' όταν το λογισμικό ξεκινήσει τη «μόλυνσή» του.

"Ψάρεμα"

Αυτό το κακόβουλο λογισμικό φαίνεται πως διασπείρεται μέσω emails phishing -ή αλλιώς «ηλεκτρονικού ψαρέματος»- τα οποία προσπαθούν να ωθήσουν τον παραλήπτη να κατεβάσει τον ιό, μέσα από μηνύματα που σχετίζονται με πληρωμές φόρων, προσφορά εργασίας ή ακόμα και σε σχέση με θέματα COVID.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το συγκεκριμένο bug φαίνεται να έχει την ικανότητα να «πηδά» από έναν υπολογιστή στον άλλον, όταν αυτοί συνδέονται μέσω κοινού δικτύου, κάτι που βοηθά στην ταχεία εξάπλωσή του.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να μην εμπιστεύονται emails άγνωστης πηγής, συνιστώντας την άμεση διαγραφή των ύποπτων μηνυμάτων, ενώ συμβουλεύουν επίσης τους χρήστες να μην κατεβάζουν αρχεία που περιλαμβάνονται σε αυτού του τύπου τα emails.

ΠΗΓΗ: Sputnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...