A-sosNews

Κοινωνία"

Αμερικανός γιατρός περιγράφει τη μεταθανάτια εμπειρία του: "Αυτά πρόλαβα και είδα στον άλλο, υπέροχο, κόσμο"


Είπε με κάθε λεπτομέρεια όσα πιστεύει ότι είδε ενώ βρισκόταν σε κώμα και ήταν ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο. Οι κρυστάλλινες πισίνες, τα τεράστια δέντρα και το άπειρο σκότος!


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σκεφτεί τον θάνατο και τι υπάρχει μετά από αυτή τη ζωή. Τι γίνεται στον λεγόμενο «άλλο κόσμο» και φυσικά το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα: «υπάρχει;».

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε μια τέτοια ερώτηση. Όλοι κάνουν υποθέσεις. Ωστόσο αρκετοί άνθρωποι που έπεσαν σε κώμα ή έχουν «φύγει» για ελάχιστα δευτερόλεπτα και επανήλθαν, έχουν προσπαθήσει να περιγράψουν τι ήταν εκείνο που πιστεύουν πως είδαν στην «μετάβαση» από αυτόν, στον άλλο άγνωστο κόσμο. Ένας από αυτούς ήταν και ο νευροχειρουργός, Eben Alexander. (φωτό κάτω)

 

Τι του συνέβη και τι υποστηρίζει

Ο νευροχειρουργός, από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, το 2008 ξύπνησε ένα πρωί με τον χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής του και έντονους πόνους στην πλάτη. Προσπάθησε να γίνει καλά παίρνοντας φάρμακα, όμως δεν τα κατάφερε και η γυναίκα του τον βρήκε να σφαδάζει στον κρεβάτι.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν ως νευροχειρουργός, όπου ανακάλυψε ότι είχε προσβληθεί από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, μια σπάνια και επιθετική μηνιγγίτιδα. Αμέσως μετά, έπεσε σε κώμα με 10% πιθανότητες επιβίωσης. Και κάπου εδώ ξεκινάει η «εμπειρία» του, όπως την περιέγραψε ο ίδιος, ο οποίος υποστηρίζει πως στο παρελθόν δεν πίστευε στην μεταθανάτια ζωή.

«Βασικά είχα μια πολύ συμβατική, επιστημονική και αναγωγική υλιστική άποψη ότι η συνείδηση ​​δημιουργήθηκε από τον εγκέφαλο και ότι μόνο ο φυσικός κόσμος υπάρχει», είπε πρόσφατα στη Sun.

«Αυτό που μου έδειξε το "ταξίδι μου" στο κώμα είναι ότι η συνείδηση, ​​είναι κάτι θεμελιώδες στο σύμπαν και δεν προέρχεται από τον εγκέφαλο. Αυτό που έζησα ήταν η πιο ασυνήθιστη, αξέχαστη, λεπτομερής και εξαιρετικά αληθινή εμπειρία ολόκληρης της ζωής μου. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος στον οποίο ζούμε, αυτός ο υλικός κόσμος, είναι πιο θολός από αυτό που είδα στην άλλη πλευρά. Εκείνος ο κόσμος είναι οξύς, καθαρός, ζωντανός και πολύ αληθινός», είπε.

Σε άλλο "βασίλειο"

Περιέγραψε πως βίωνε μια «αναγέννηση» σε ένα άλλο «βασίλειο». Δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε είχε αναμνήσεις ή αίσθηση ποιος ήταν.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση, σχεδόν αμνησίας, πρέπει να είναι πολύ φρικτό. Κι όμως δεν γνώριζα κάτι άλλο εκείνη την στιγμή (σ.σ. για το ποιος ήταν ή τι του συνέβαινε) οπότε αυτό μου φαινόταν φυσιολογικό. Αυτό ήταν η ύπαρξη. Στην συνέχεια ανέβηκα και μπήκα σε μια πύλη που με οδηγούσε σε μια μεγάλη φωτεινή σφαίρα. Η σφαίρα αυτή με οδήγησε σε ένα μέρος όπου οι καταρράκτες κυλούσαν σε κρυστάλλινες πισίνες, οι ουρανοί είχαν ροζ και λευκά σύννεφα, με τεράστια δέντρα και ανθρώπους να τραγουδούν και να χορεύουν, τα οποία είδα και εξερεύνησα ενώ καθόμουν στα φτερά μιας πεταλούδας», ανέφερε.

Στη συνέχεια συνάντησε μια γυναίκα, η οποία του είπε: «Είσαι αγαπητός. Είσαι χαρισματικός και δεν υπάρχει κάτι κακό για σένα».

Ωστόσο, σε μια στιγμή, από αυτό το παραδεισένιο μέρος βρέθηκε σε ένα σημείο άπειρου σκότους με ένα λαμπερό φως στο κέντρο, όπως είπε ο ίδιος, και τόνισε πως πιστεύει ότι εκεί ήταν το σημείο όπου βρισκόταν ο δημιουργός των πάντων.

Τελικά ξύπνησε αλλά υπέφερε από εφιάλτες και παραισθήσεις. «Όπως θα σας πουν περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που είχαν μια ανάλογη εμπειρία, πρόκειται για μια πολύ πιο πραγματική ύπαρξη από αυτή που ζούμε εδώ. Μετά από αυτή την περιπέτεια, θα έλεγα ότι αυτή η εμπειρία ήταν η μεγαλύτερη ευλογία ολόκληρης της ζωής μου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...