A-sosNews

Κοινωνία"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Η χειρότερη ώρα για πτήση, το πιο ζεστό μέρος του αεροπλάνου και σε ποιο σημείο δεν κουνάει καθόλου!



Χρήσιμα tips για όσους επιβάτες θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες εμπειρίες

Ένας πιλότος αποκάλυψε τη χειρότερη ώρα της ημέρας για να πετάξουμε με αεροπλάνο, ειδικά αν είμαστε… νευρικοί ταξιδιώτες. Ο Τζέρι Τζόνσον, πιλότος αεροπορικής εταιρείας από το Λος Άντζελες, πιστεύει ότι υπάρχει μια ώρα της ημέρας που περιλαμβάνει μια λιγότερο «ανώμαλη διαδρομή» στους αιθέρες.

Τι μας συμβουλεύει λοιπόν; «Αν είσαι νευρικός ταξιδιώτης, κλείσε μια πρωινή πτήση» και εξηγεί: «Η θέρμανση του εδάφους αργότερα στην ημέρα, προκαλεί πιο «ανώμαλο αέρα» ενώ είναι πολύ πιο πιθανό να έρθει καταιγίδα το απόγευμα».

Ένας άλλος πιλότος, που δεν έδωσε το όνομά του, πρότεινε επίσης στους επιβάτες αυτούς που κρυώνουν αρκετά να κάθονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου. Ένας μηχανικός από αεροπορική εταιρεία του Τέξας εξήγησε γι αυτό: «Η γενική ροή αέρα σε κάθε αεροπλάνο είναι από μπροστά προς τα πίσω. Επομένως, εάν ανησυχείτε πραγματικά για το αν αναπνέετε τον πιο φρέσκο ​​αέρα ή για το να αν θα ζεσταθείτε πολύ, καθίστε όσο πιο κοντά στο μπροστινό μέρος μπορείτε. Τα αεροπλάνα είναι γενικά πιο ζεστά στο πίσω μέρος τους».


Όσο για το πιο ομαλό μέρος για να καθίσετε για να μη νιώθετε τόσο πολύ τις αναταράξεις; Αυτό είναι προφανώς στις θέσεις κοντά στα φτερά. Ο πιλότος Πάτρικ Σμιθ εξηγεί: «Το πιο μη ομαλό μέρος για να καθίσεις είναι στο πίσω μέρος. Ένα αεροπλάνο είναι σαν τραμπάλα. Αν είσαι στη μέση, δεν κουνιέσαι τόσο πολύ».

Ο Σμιθ εξήγησε επίσης ότι οι αναταράξεις δεν είναι επικίνδυνες, παρά το γεγονός ότι φαίνονται αρκετά τρομακτικές. Τόνισε ότι οι πιλότοι προσπαθούν πραγματικά να τις αποφύγουν επειδή είναι «ενοχλητικό» να πετούν μέσα από αυτές.

«Οι πιλότοι βρίσκουν περίεργο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φοβούνται τις αναταράξεις. Είναι αδύνατο οι αναταράξεις να προκαλέσουν κάποια σύγκρουση. Αποφεύγουμε τις αναταράξεις όχι επειδή φοβόμαστε ότι το φτερό θα πέσει, αλλά επειδή είναι ενοχλητικό».

ΠΗΓΗ: gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...