A-sosNews

Κοινωνία"

Φρούτα και λαχανικά που δεν θέλουν να... μπουν μέσα στο ψυγείο!

 


Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να τα βάζουμε σε πλαστικές σακούλες


Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι θρεπτικά και νόστιμα, είτε είναι σπιτικής προέλευσης, είτε τα αγοράζεις. αγοράζονται. Επίσης χαλάνε γρήγορα. Το να ξέρεις πώς να τα αποθηκεύσεις σωστά αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους και μειώνει τη σπατάλη τροφίμων. Ορισμένα φρούτα πρέπει να καταψύχονται αμέσως, αλλά άλλα μπορεί να μην ωριμάσουν στο κρύο και είναι καλύτερα να διατηρηθούν έξω στον πάγκο και στη συνέχεια να μπουν στο ψυγείο.

Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά. Ορισμένα λαχανικά πρέπει να διατηρούνται παγωμένα, ενώ άλλα πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Όπως αντιλαμβάνεσαι υπάρχει δεν είναι όλα για το ψυγείο, ούτε όλα για να μένουν εκτός. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και μάθε ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο.

Φρούτα 

Βερίκοκα, ασιατικά αχλάδια, αβοκάντο, μπανάνες, γκουάβα, ακτινίδια, μάνγκο, πεπόνια, νεκταρίνια, παπάγια, φρούτα του πάθους, ροδάκινα, αχλάδια, λωτός, ανανάς, δαμάσκηνα, starfruit (καραμπόλα) και κυδώνια θα συνεχίσουν να ωριμάζουν αν μείνουν έξω στον πάγκο. Όταν είναι εντελώς ώριμα, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μερικές ημέρες για να παραταθεί η χρησιμότητά τους λίγο περισσότερο (ναι, ακόμη και οι μπανάνες: ενώ το δέρμα τους μπορεί να μαυρίσει τα φρούτο μέσα θα είναι άθικτο).


Λαχανικά 

Το σκόρδο και τα κρεμμύδια (αλλά όχι τα κρεμμυδάκια)όσο ακόμα είναι με τη φλούδα τους μπορούν να μείνουν στον πάγκο, αλλά μόλις ξεφλουδιστούν ή κοπούν, διατηρούνται τυλιγμένα στο ψυγείο. Φύλαξε τα μακριά από τις πατάτες, καθώς οι πατάτες εκπέμπουν λίγο αιθυλένιο που μπορεί να προκαλέσει τη βλάστηση των κρεμμυδιών.

Αβοκάντο

Οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και η yuca (μανιόκα ή κασάβα) δεν πρέπει να καταψύχονται. Κράτησε αυτά τα αμυλούχα λαχανικά σε δροσερό, σκοτεινό, ευάερο χώρο σε ένα μπολ ή κουτί, αλλά όχι σε πλαστικές σακούλες (καθώς η υγρασία θα συσσωρευτεί και θα ευνοήσει τη μούχλα και την αλλοίωση). Οι ντομάτες (αν και τεχνικά ανήκουν τα φρούτα) πρέπει να παραμείνουν σε πάγκο, ακόμη και όταν είναι ώριμες (θα χάσουν τη γεύση τους όταν παγώσουν). Η χειμωνιάτικη κολοκύθα (δηλαδή κολοκύθα με σκληρό κέλυφος) μπορεί να μείνει έξω ή κάτω από τον πάγκο.

Οσα δεν είδατε στη λίστα παραπάνω, σημαίνει πως χρειάζεται διατήρηση στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...