A-sosNews

Κοινωνία"

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ και πάλι ο κορωνοϊός σε όλη την Ευρώπη!




Πάνω από 8000 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

Δεν λέει να μας ξεχάσει ο κορωνοιός. Στην Ευρώπη σιγά-σιγά αυξάνονται οι μολύνσεις και τα νούμερα που καταγράφονται τουλάχιστον σε Ολλανδία και Γερμανία είναι ανησυχητικά! 

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 64%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Ειδικότερα, τις τελευταίες επτά ημέρες στην Ολλανδία επιβεβαιώθηκαν 15.526 νέες μολύνσεις Covid-19, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον (RIVM).

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των θετικών τεστ αποδίδεται από το RIVM στην εξάπλωση των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον που «κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ολλανδία».

Μεταξύ των περιοχών όπου καταγράφηκε έξαρση κρουσμάτων είναι το Άμστερνταμ και η Ουτρέχτη.Το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσιάζει αύξηση εδώ και δύο εβδομάδες σε όλη την επικράτεια, σημειώνει το RIVM.

Στην Γερμανία

Η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 100.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Τα περισσότερα μέτρα έχουν χαλαρώσει πλέον στη χώρα, αν και ήταν μια από τις τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήρε τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες εν όψει του καλοκαιριού. 

Την ίδια ώρα, ο δείκτης επτά ημερών των μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους υπερδιπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα στις 447. Ο δείκτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, είχε κορυφωθεί τον Μάρτιο, γύρω στις 1.700, εξαιτίας του κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία, που αποδόθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον.

Ήταν αναμενόμενη η εκδήλωση «καλοκαιρινού κύματος», σχολίασε μέσω Twitter ο γερμανός υπουργός Υγείας, ο Καρλ Λάουτερμπαχ. «Η εθελοντική χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους και η τέταρτη δόση του εμβολίου είναι τα καλύτερα αντίδοτα», πρόσθεσε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δύο πιο μολυσματικές υποπαραλλαγές της Όμικρον, οι BA.5 και BA.4, γνωρίζουν έξαρση. Μέσα σε μια εβδομάδα, το ποσοστό των μολύνσεων από την BA.5 στη Γερμανία διπλασιάστηκε ξεπερνώντας το 10%, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Στην Ελλάδα

8.000 τα νέα κρούσματα που «υπογράφει» ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Τετραψήφιος αριθμός για τις επαναλοιμώξεις! Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, 8.083 νέα κρούσματα κορονοιου και 1.026 πιθανές επαναλοιμώξεις. Το τελευταίο 48ωρο – καθώς τη Δευτέρα (13.06.2022) δεν έγιναν ανακοινώσεις – καταγράφηκαν, επιπλέον, 12 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 109. Τη μερίδα του λέοντος σε νέες μολύνσεις με 5.334 κατέχει η Αττική, και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 417 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...