A-sosNews

Κοινωνία"

Δροσερή (καλοκαιρινή) ομελέτα φούρνου με 8+1 λαχανικά!


Οταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη τότε σταματάει και μυαλό να δουλεύει και να βγάζει ιδέες για το καθημερινό φαγητό. Πόσα ψάρια να φας, πόσα χορταρικά να καταναλώσεις... Μια ιδέα που θα την βρείτε νομίζω εξαιρετική είναι πηγαίνοντας στην λαική της γειτονιάς σας να πάρετε μια σακκουλίτσα και να τη γεμίσετε με δροσερά λαχανικά εποχής. Αντί λοιπόν να προχωρήσετε σε ένα ταψί με γεμιστά τι θα λέγατε να κάνετε μια ομελέτα στον φούρνο γεμάτη με τα λαχανικά που αγοράσατε! Πατατούλες, ντομάτες, πιπεριές κάθε χρώματος, κρεμμυδάκι, σκορδάκι, κολοκυθάκια, μαιντανός, αλάτι, πιπέρι και λαδάκι του θεού!

Ξεκινάμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε κοτσάνια και άκρες από κολοκύθια, πιπεριές και μελιτζάνες. Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες επίσης σε φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες αφαιρώντας τους σπόρους.

Τοποθετούμε τα λαχανικά στη σειρά μέσα στο ταψί, ακουμπώντας λίγο το ένα το άλλο και αλατοπιπερώνετε. Κόβουμε κομματάκια το σκόρδο και, αφού το ανακατέψουμε με το ελαιόλαδο, ραντίζουμε τα λαχανικά με το μίγμα και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν.


Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το κορν φλάουρ να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά, το μισό μαϊντανό, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα λίγο από το μίγμα των αυγών. Από πάνω στρώνουμε τα ψημένα λαχανικά όμορφα στοιχισμένα και πασπαλίζουμε με τη φέτα. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα αυγά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

Υλικά που θα χρειαστούμε για την ομελέτα

4-8 αβγά, 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα,2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, 150γρ. φέτα, σε κομματάκια, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα σούπερ ευχάριστο φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Να ξέρετε πως η ποσότητα των αυγών είναι ανάλογη με το πάχος που θέλουμε να πετύχουμε την ομελέτα.

Καλή σας όρεξη και πάνω από όλα καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...