A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν τα αεροπλάνα από τους επιβάτες (Μέρος Ε'). Γιατί η επιβίβαση γίνεται μόνο από αριστερά;

 


Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα θα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά και τα ξαναλέμε!


Αεροσυνοδοί: Γιατί έχουν το χέρι πίσω από την πλάτη;

Αεροσυνοδοί και πιλότοι βρίσκονται πάντα σε συνεννόηση και υπάρχουν κανόνες τους οποίους ακολουθούν. Είναι ειδικά προετοιμασμένοι πριν από κάθε ταξίδι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ή σε κάποιο ιδιαίτερο συμβάν. Οι αεροσυνοδοί, λοιπόν, έχουν το χέρι πίσω από την πλάτη όταν επιβιβάζεται ο κόσμος στο αεροπλάνο. Αυτό συμβαίνει με όλες ή όλους τους αεροσυνοδούς. Δεν το κάνουν επειδή έτσι τους βολεύει. Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό. Ας δούμε το γιατί… Πριν από κάθε απογείωση του αεροπλάνου, το πλήρωμα καμπίνας πρέπει να μετρήσει τον αριθμό των επιβατών. Επιβεβαιώνουν έτσι ότι όλοι όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει μπροστά στους επιβάτες μετρώντας για παράδειγμα «κεφάλια». Έτσι χρησιμοποιείται ένα ειδικό μηχάνημα, ένας μετρητής. Αυτός ο μικροσκοπικός μετρητής βρίσκεται στα χέρια των αεροσυνοδών όταν μπαίνεις στο αεροπλάνο. Κάθε φορά, λοιπόν, που μπαίνεις μέσα η αεροσυνοδός χρησιμοποιεί τον μετρητή και σε προσθέτει στους επιβάτες. Στο τέλος ελέγχει αν ο αριθμός όσων βρίσκονται στο αεροσκάφος είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει στη λίστα της. Σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει να κάνει τη διαδικασία στην πόρτα του αεροσκάφους το κάνει ακριβώς πριν την απογείωση. Περνάει δηλαδή στο διάδρομο και διακριτικά χρησιμοποιεί τον μετρητή. Αυτό είναι ένα μόνο από τα πράγματα που κάνουν οι αεροσυνοδοί κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο αεροπλάνο χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. 


Γιατί πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα σκίαστρα των παραθύρων κατά την προσγείωση και την απογείωση;

Αυτό συμβαίνει για λόγους ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, τα σκίαστρα στα αεροπλάνα πρέπει να είναι ανοιχτά για να υπάρχει ορατότητα και να βλέπει το πλήρωμα τι γίνεται έξω από το αεροσκάφος σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Με αυτό τον τρόπο οι αεροσυνοδοί θα έχουν πλήρη εικόνα ώστε να κατευθύνουν κατάλληλα τους επιβάτες. Δεν υπάρχει άλλος λόγος που δίνεται αυτή η οδηγία.


Οι μάσκες οξυγόνου και η διάρκειά τους

Οι οδηγίες ασφαλείας σε όλες τις πτήσεις περιλαμβάνουν τον τρόπο χρήσης των μασκών οξυγόνου, οι οποίες πέφτουν όταν στο αεροπλάνο υπάρξει ξαφνική απώλεια πίεσης στην καμπίνα. Ωστόσο, κάτι που δεν ξέρουμε για τις μάσκες και δεν μας λένε οι αεροσυνοδοί είναι ότι οι έχουν οξυγόνο μόνο για 15 λεπτά.

Αν σου φαίνεται μικρό αυτό το διάστημα τότε πρέπει να ξέρεις ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς. Στην πραγματικότητα αυτός ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από αρκετός. Και υπάρχει εξήγηση γι΄αυτό. Αρχικά πρέπει να σκεφτούμε ότι οι μάσκες πέφτουν όταν η καμπίνα χάνει πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι το αεροπλάνο χάνει ύψος.

Σύμφωνα με το Gizmodo, ένας πιλότος θα ανταποκριθεί σε αυτή την κατάσταση φορώντας την μάσκα και οδηγώντας το αεροπλάνο σε ύψος κάτω των 10.000 ποδιών, στο οποίο οι επιβάτες μπορούν να αναπνεύσουν κανονικά χωρίς επιπλέον οξυγόνο. Αυτή η ταχεία κάθοδος διαρκεί συνήθως λιγότερο από 15 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι οι μάσκες έχουν περίσσευμα αέρα.


Γιατί η είσοδος στα αεροπλάνα είναι μόνο από αριστερά

Αν είσαι λίγο παρατηρητικός θα έχεις δει ότι κανένα αεροπλάνο δεν δίνει πρόσβαση στους επιβάτες για να μπαίνουν από τα δεξιά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει όχι επειδή εκεί δεν υπάρχει πόρτα. Ούτε γιατί είναι κάποια παράδοση από τα πρώτα αεροπλάνα της γης. Υπάρχει συγεκριμένος λόγος για τον οποίο οι επιβάτες μπαίνουν πάντα από τα αριστερά.

Αρχικά με το να γίνεται η επιβίβαση πάντα από την αριστερή πλευρά, οι επιβάτες δεν μπερδεύονται ποτέ στα πόδια του πληρώματος και του λοιπού προσωπικού. Γιατί το προσωπικό οποίο χρησιμοποιεί τη δεξιά πλευρά για να κάνει τον ανεφοδιασμό και να φορτώνει τις αποσκευές.

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τη θέση του κυβερνήτη στα αεροπλάνα που είναι σχεδόν πάντα στην αριστερή θέση. Έτσι είναι πιο εύκολο και πιο χρήσιμο για τον πιλότο να μπορεί να εκτιμά την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του αεροδρομίου. Ακολούθως μπορεί να σταματά το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα.

Μια άλλη εξήγηση έχει τις ρίζες της στη ναυτική παράδοση. Χάρη στο ότι παλαιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιβάζονται στις βάρκες μόνο από την αριστερή πλευρά οι σχεδιαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο.

Υπάρχει όμως και μία εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα με τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρεις. Η μόνη φορά που δεν πρόκειται να επιβιβαστείς ή να αποβιβαστείς από ένα αεροπλάνο από την αριστερή πλευρά είναι μία. Σε περίπτωση που ταξιδεύεις με μικρό διθέσιο αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...