A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν τα αεροπλάνα από τους επιβάτες (Μέρος ΣΤ')

 


Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά!

Μαρτυρίες από επιβάτες και αεροσυνοδούς


Μια επιβάτης που ταξιδεύει συχνά αποκάλυψε πάντως ότι όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τις άβολες αναταράξεις θα πρέπει να σχεδιάζουν να πετάνε πιο νωρίς μέσα στην ημέρα παρά το απόγευμα ή το βράδυ. «Ένα από τα πράγματα που δε θα σας πουν οι αεροσυνοδοί είναι ότι οι πρωινές πτήσεις είναι καλύτερες γιατί ο αέρας έχει λιγότερες αναταράξεις» έγραψε χαρακτηριστικά. Μια αεροσυνοδός αποκάλυψε επίσης ότι το πιο ανθυγιεινό πράγμα στο αεροσκάφος δεν είναι οι τουαλέτες αλλά το ατομικό τραπεζάκι και η ζώνη ασφαλείας ενώ μικροβιολόγος που έλεγξε τις επιφάνειες εντός ενός αεροσκάφους πρόσφατα έφερε αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν αυτή την εξομολόγηση. Μια άλλη αποκάλυψη αναφέρει ότι πολλές εταιρείες σερβίρουν στους επιβάτες γεύματα που έχουν καταψυχθεί για 72 ώρες ενώ έχει τύχει να μην φάει το πλήρωμα αν δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι μερίδες. Σύμφωνα με μια άλλη αεροσυνοδό, μπορεί το κάπνισμα να απαγορεύεται στα αεροσκάφη αλλά αυτά είναι εφοδιασμένα με τασάκια σε διάφορα σημεία. Κάτι ακόμη που μπορεί να μην γνωρίζουν οι επιβάτες, όπως αναφέρει μια υπάλληλος σε αεροπορική εταιρεία είναι ότι αν κάποιος θέλει να πάρει ένα χάπι για τη ναυτία πρέπει να το πάρει πριν την πτήση και όχι κατά τη διάρκεια αυτής γιατί τότε το πιθανότερο είναι ότι δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα.


Μπορείς να σηκώσεις το μπράτσο της θέσης που βρίσκεται στο διάδρομο

Συνήθως, είναι το μόνο μπράτσο που σου απαγορεύουν να σηκώσεις. Υπάρχει όμως ένα μικρό κουμπί στην κάτω πλευρά του μπάτσου που θα σου επιτρέψει να το κάνεις. Βέβαια αν σε πάρουν «μυρωδιά», το πιο πιθανό είναι να σου πουν να το επαναφέρεις στην αρχική του θέση.

Υπάρχει λόγος που οι αεροσυνοδοί είναι προκατειλημμένοι με κάποιους επιβάτες

Οι λίστες που έχουν στην κατοχή τους, τους επιτρέπουν να ξέρουν, όχι μόνο τα ονόματα των επιβατών, αλλά και το πόσο συχνά ταξιδεύουν ή αν έχουν προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στις πτήσεις. «Την επόμενη φορά που θα δεις μία αεροσυνοδό να συνοφρυώνεται, ίσως να υπάρχει ιστορικό με τον εν λόγω επιβάτη».

Αν παίρνεις μαζί σου κατοικίδιο, γράψε το όνομα του πάνω στο κουτί

Δεν φαντάζεσαι πόσο μπορεί να φρικάρει ένα σκυλί εν πτήσει. Συνήθως, υπάρχει μία πιθανότητα 30%, να πανικοβληθεί από την πρώτη στιγμή που το κλουβί του θα φορτωθεί στο αεροπλάνο. Οι φροντιστές θα προσπαθήσουν να το ηρεμήσουν, αλλά βοηθάει αν γνωρίζουν και το όνομα του. «Για τις γάτες μην ανησυχείς. Δεν δίνουν δεκάρα. Δεν έχω δει ποτέ μου γάτα να φρικάρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...