A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν τα αεροπλάνα από τους επιβάτες!

 


Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά και τα ξαναλέμε!



Χαμόγελα

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι το πλήρωμα πάντα χαιρετά του επιβάτες του στην πόρτα του αεροπλάνου με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Υπάρχει λόγος για αυτό. Οι αεροσυνοδοί πρέπει να καθησυχάζουν τους προσκεκλημένους τους, διότι οι αεροπορικές εταιρείες δε θέλουν σε καμία περίπτωση υστερικούς επιβάτες. Επομένως, είναι σημαντικό να έχουν μία καλή διάθεση και να αντιμετωπίζουν όλους με ωραίο τρόπο. Ακόμα και αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο σε μία πτήση, πρέπει να μεταδίδουν την ηρεμία τους στους επιβάτες.


Το φλερτ απαγορεύεται

Όλα τα μέλη του πληρώματος πρέπει να είναι σεβαστά. Η ευγενική μεταχείριση είναι καθήκον των επιβατών. Σας αρέσει κάποια αεροσυνοδός; Μην το σκεφτείτε καν! Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση για την απομάκρυνση ατόμου που παρενοχλεί το πλήρωμα ενός αεροπλάνου. Μπορείτε να φανταστείτε την ντροπή; Επίσης, η εκάστοτε αεροσυνοδός έχει κάθε δικαίωμα να μηνύσει τον επιβάτη για σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα υπηρεσίας.



ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Όταν ένας πιλότος πάει στο μπάνιο, τότε πρέπει να τον αντικαταστήσει ένα μέλος του πληρώματος και να τον περιμένει να γυρίσει. Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας. Κάτι άλλο περίεργο, είναι ότι όλες οι τουαλέτες μπορούν να ανοίξουν και από έξω. Αν κάποιος τραυματιστεί μέσα, τότε πρέπει η πόρτα να ανοίγει χωρίς δυσκολία. Υπάρχει συνήθως ένα μηχανισμός ασφαλείας στην πόρτα, πίσω από την πινακίδα “απαγόρευση του καπνίσματος”, η οποία επιτρέπει στο μπάνιο να ανοίγει από έξω.

Η ΠΟΡΤΑ

Μεταξύ των πιλότων και των αεροσυνοδών τους χωρίζει μία θωρακισμένη πόρτα. Η συνομιλία τους πραγματοποιείται μέσω ενδοεπικοινωνίας. Οι πιλότοι πρέπει να αναφέρονται στο υπόλοιπο πλήρωμα κάθε 40 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό χρησιμεύει για να διασφαλίσει το πλήρωμα ότι οι πιλότοι είναι σε καλή κατάσταση. Εάν συμβεί κάτι, οι αεροσυνοδοί έχουν έναν κωδικό έκτακτης ανάγκης για να μπουν στην καμπίνα.


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ


Τα φώτα καμπίνας των επιβατών σβήνουν σκόπιμα κατά την προσγείωση και κατά την απογείωση. Αυτό γίνεται για να συνηθίσει το μάτι του επιβάτη στο σκοτάδι. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να δει πιο εύκολα τα σημάδια για την έξοδο κινδύνου. Ωστόσο, κάποιοι πιλότοι, ισχυρίζονται ότι τα φώτα σβήνουν σκόπιμα για εξοικονόμηση ενέργειας.

(θα συνεχίσουμε με τις αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...