A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν τα αεροπλάνα από τους επιβάτες (Μέρος Δ'). Μπορεί να ταξιδέψετε δίπλα σε ένα νεκρό!

 


Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά και τα ξαναλέμε!

 


Οι αεροσυνοδοί δεν πληρώνονται μέχρι το αεροπλάνο να απογειωθεί

Όπως λένε στο Business Insider, οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο για τις ώρες πτήσης τους και όχι για τον χρόνο της επιβίβασης και της αποβίβασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εργάζονται για 12 ώρες αλλά να πληρωθούν για τις 6. Και όπως λένε, τα χρήματα δεν είναι αρκετά, ειδικά για κάποιον που ξεκινά τώρα τη δουλειά. Επίσης, οι ενώσεις των αεροσυνοδών δεν τους καλύπτουν στην περίπτωση που τραυματιστούν όταν για παράδειγμα προσπαθούν να χωρέσουν την βαλίτσα κάποιου επιβάτη στο ντουλαπάκι.


Μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψετε δίπλα σε ένα νεκρό

Και τι γίνεται εάν κάποιος πεθάνει εν ώρα πτήσης; Όπως φαίνεται δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για το τι κάνεις και εξετάζεται η στάση που θα κρατήσει το πλήρωμα αν περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην θέση του. Η Long λέει ότι θα σκέπαζε τη σορό με μια κουβέρτα, από σεβασμό και για να μην κοιτούν τον άτυχο επιβάτη επίμονα οι υπόλοιποι. Η Quartz, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, συμβουλεύει το πλήρωμα να μεταφέρει τον θανόντα σε ένα κάθισμα όπου δεν υπάρχουν πολλοί επιβάτες δίπλα. Ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό, να μεταφερθεί στην πρώτη θέση. Εάν ωστόσο ο θανών δεν μπορεί να μεταφερθεί, τότε θα πρέπει να μείνει στη θέση του. Επίσημα πάντως δεν θεωρείται νεκρός αφού δεν μπορεί το πλήρωμα να τον ανακηρύξει. Αυτό γίνεται από γιατρό στο έδαφος.


Δεν μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα κατά τη διάρκεια της πτήσης 

Οι πόρτες δεν μπορούν να ανοίξουν με τίποτα όσο το αεροπλάνο είναι στον αέρα, και αν κάποιος το επιχειρήσει (έχει συμβεί) θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να πάθει είναι είτε να βρεθεί με χειροπέδες όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί στον προορισμό του, ή ακόμη, αν το αποφασίσει ο πιλότος, να πραγματοποιηθεί έκτακτη προσγείωση, για να διώξουν άμεσα τον επιβάτη που δημιουργεί προβλήματα.


Το σέρβις είναι καλύτερο στα πίσω καθίσματα

Το σέρβις είναι καλύτερο στα πίσω καθίσματα. Οι αεροσυνοδοί, συνήθως αποφεύγουν να απαντούν σε κλήσεις από τις πρώτες σειρές γιατί εάν ικανοποιήσουν ένα αίτημα θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι επιβάτες στις επόμενες σειρές. Και αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς στο αεροπλάνο δεν υπάρχει απεριόριστη ποσότητα βότκας, μαξιλαριών ή ωτοασπίδων. Όμως για τους επιβάτες που κάθονται πίσω είναι πιο εύκολο να τους παρέχουμε το δεύτερο μπουκαλάκι κρασί.


Πώς επικοινωνούν μεταξύ τους οι αεροσυνοδοί

Για παράδειγμα, αν θεωρούν ότι ο επιβάτης στη θέση «5D» είναι αρκετά ενδιαφέρον η μία αεροσυνοδός θα το επισημάνει στην άλλη λέγοντας ότι «θα ήθελα να πάω για 5 μέρες στη Δανία». Πέντε μέρες στη Δανία; 5D. Αν κάνετε το συνειρμό θα καταλάβετε ποιος είναι ο κώδικας που χρησιμοποιούν οι αεροσυνοδοί. Αυτή την ιδιαίτερη αποκάλυψη-«μυστικό» έκανε μια πρώην αεροσυνοδός σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην Αυστραλία. Πιο συγκεκριμένα η αεροσυνοδός δήλωσε τα εξής: «Προφανώς, όταν είμαστε μέσα στην καμπίνα και ετοιμάζουμε τα ποτά, δεν μπορούμε να πούμε η μία στην άλλη “Ω, Θεέ μου, κοίτα αυτόν”. Θα πρέπει σίγουρα να είμαστε πιο διακριτικές. Επίσης, επειδή όλοι γνωρίζουν τον αριθμό της θέσης τους στην πτήση δεν μπορούμε να αναφέρουμε ακριβώς τον αριθμό της σειράς και το γράμμα της θέσης. Απλώς λέμε μεταξύ μας “Θα ήθελα να πάω 7 μέρες στην Αμερική”. Σε μια τέτοια περίπτωση εγώ θα κοιτούσα και θα έλεγα “Ναι και εγώ θα πήγαινα 7 μέρες στην Αμερική!”», εννοώντας, όπως όλοι καταλάβαμε, τον κύριο στη θέση 7Α.

(αύριο περισσότερα μυστικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...