A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν τα αεροπλάνα από τους επιβάτες (Μέρος Γ')



Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά και τα ξαναλέμε!


Ειδικό φαγητό για το πλήρωμα

Ο πιλότος από την αρχή μίας πτήσης δεν μπορεί να φάει το ίδιο γεύμα με τον συνάδελφο του. Αυτό συμβαίνει, διότι εάν αρρωστήσει ο ένας από αυτούς από το φαγητό, να μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του αεροπλάνου ο άλλος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί, εάν και οι δύο πιλότοι αρρωστήσουν από ένα πιάτο φαΐ. Επίσης, απαγορεύεται η κοινή χρήση των πιάτων. Με αυτό τον τρόπο θα μείνουν πάντα με την επιθυμία να δοκιμάσουν το φαγητό του συναδέλφου τους.


Απενεργοποιείτε τα τηλέφωνα

Αφού μπείτε στο αεροπλάνο, οι αεροσυνοδοί σας ενημερώνουν ότι τα τηλέφωνα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα. Η χρήση τους κατά την απογείωση και την προσγείωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών δεν έχει τη δύναμη για καταρρίψει ένα αεροσκάφος. Αλλά, αν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι για αυτό, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε τα κινητά σας τηλέφωνα.


Υπάρχουν μυστικές κουκέτες για το πλήρωμα

Στο πίσω μέρος των αεροσκαφών τύπου Boeing 777, υπάρχει μια μυστική πόρτα που ανοίγει με ειδικό κωδικό «pin». Όταν ανοίγετε την πόρτα, σας οδηγεί σε μια σκάλα όπου θα βρείτε έως και οκτώ πολύ ευρύχωρες κουκέτες για τους αεροσυνοδούς που θέλουν να κοιμηθούν. Σε αεροσκάφη τύπου Airbus A380, οι κουκέτες ύπνου βρίσκονται ανάμεσα στις θέσεις των επιβατών.


Χρησιμοποιούν ξανά τα ακουστικά

Πριν από την προσγείωση, το πλήρωμα συγκεντρώνει όλα τα ακουστικά των επιβατών και τα βάζει σε μια τσάντα. Στη συνέχεια χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι τα απολυμαίνουν για να ξαναχρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, οι κουβέρτες πλένονται και τοποθετούνται εκ νέου σε συσκευασία.


Τα τραπεζάκια δεν είναι τόσο καθαρά όσο φαίνονται

Σύμφωνα με θέμα του Business Insider, έρευνα έδειξε ότι τα τραπεζάκια των αεροπλάνων είναι τα λιγότερα καθαρά μέρη του αεροπλάνου. Όπως είχε γράψει μια αεροσυνοδός στο Reddit, έχουν δει αρκετές φορές μέχρι και πάνες να αλλάζονται εκεί. Και αποκαλύπτει ότι μεταξύ των πτήσεων δεν καθαρίζονται πάντα καλά τα τραπεζάκια. «Φανταστείτε ότι έχετε ένα πανί από την πρώτη σειρά και όταν καταλήξετε στην 35η σειρά, το ίδιο πανί έχει καθαρίσει όλα αυτά τα τραπεζάκια», γράφει.

(αύριο συνεχίζουμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...