A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν τα αεροπλάνα από τους επιβάτες! Μη πίνετε ΠΟΤΕ καφεδάκι στον αέρα! (μέρος Β')

 


Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά και τα ξαναλέμε!



Που να καθίσετε

Για ανθρώπους που έχουν προβλήματα ναυτίας, το καλύτερο μέρος να διαλέξουν για να κάτσουν είναι στη μέση του αεροσκάφους δίπλα στα φτερά. Ο λόγος είναι ότι οι αναταράξεις είναι πιο έντονες στην αρχή και στην ουρά του αεροπλάνου. Ωστόσο, αυτό είναι διαφορετικό σε περίπτωση ατυχήματος. Αν το αεροσκάφος πέσει στο έδαφος, οι μπροστινοί επιβάτες είναι εκείνοι που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες. Στο κέντρο του αεροπλάνου είναι το πιθανότερο σημείο έκρηξης. Οι ασφαλέστερες θέσεις βρίσκονται στην ουρά.


Μη φοβάστε τις καταιγίδες 

Οι καταιγίδες αποτελούν μέρος της ρουτίνας για κάθε πιλότο. Το χτύπημα από κεραυνό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο κατά τη διάρκεια μίας πτήσης και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα επηρεάσει το αεροσκάφος. Τα αεροπλάνα είναι με τέτοιον τρόπο κατασκευασμένα για να αντέχουν και οι πιλότοι προετοιμασμένοι για κάθε έκτακτη ανάγκη. Οπότε διατηρήστε την ψυχραιμία σας! Μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλο φόβο, αλλά το αεροπλάνο δε θα πέσει.


Ο καφές είναι βρώμικος

Το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του καφέ στα αεροσκάφη πρέπει να αποφεύγεται. Ειδικά, αν το αεροπλάνο είναι πολύ παλιό. Οι δεξαμενές που αποθηκεύουν το νερό, ειδικότερα στα παλιά αεροπλάνα σχεδόν ποτέ δεν πλένονται. Επίσης, το νερό που χρησιμοποιείται στις τουαλέτες δεν είναι πόσιμο και μην προσπαθήσετε να το αποθηκεύσετε σε κάποιο πρόχειρο μπουκαλάκι. Για αυτούς τους λόγους, να δέχεστε από το πλήρωμα μόνο εμφιαλωμένα και σφραγισμένα μπουκάλια νερού.


Τι κάνουν με τα απόβλητα;

Ξέρετε που πηγαίνουν τα απόβλητα της τουαλέτας ενός αεροπλάνου; Όλα τα αεροσκάφη διαθέτουν ένα ειδικό σύστημα κενού στα μπάνια. Λόγω της πίεσης μεταξύ της τουαλέτας και του σωλήνα, τα κόπρανα και τα ούρα των επιβατών πέφτουν σε μία δεξαμενή. Τα απόβλητα παραμένουν σε αυτή τη δεξαμενή, μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο. Η χωρητικότητα τους μπορεί να φτάσει τα 250 λίτρα. Όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο, αδειάζουν σε ένα ειδικό φορτηγό που έχει κάθε αεροδρόμιο.


Χωρίς γένια και μακριά μαλλιά

Εκτός από τη χρήση των κατάλληλων ρούχων, οι πιλότοι πρέπει να φροντίζουν τη φυσική τους εμφάνιση. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, απαγορεύουν τα γένια στους πιλότους. Ο λόγος; Αυτό συμβαίνει επειδή η μάσκα οξυγόνου, μπορεί να μην ταιριάζει τέλεια στο πρόσωπο ενός πιλότου αν έχει γένια. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και τα μαλλιά τους πρέπει να είναι καλά κομμένα. Η περιποιημένη εμφάνιση όλου του πληρώματος είναι θεμελιώδης κανόνας για τις αεροπορικές εταιρείες.

(αύριο περισσότερα μυστικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...