A-sosNews

Κοινωνία"

Τα μυστικά που κρύβουν από τους επιβάτες οι πτήσεις των αεροπλάνων!

 

Πόση ώρα πιλοτάρει ο πιλότος σε μια πτήση;

Πόσες φορές έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο και πόσες φορές αναρωτηθήκατε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν πριν και κατά την διάρκεια της πτήσης αλλά απάντηση δεν πήρατε! Σήμερα σας αποκαλύπτουμε κάποια "μυστικά" που γνωρίζουν μόνο όσοι εργάζονται στον χώρο του αεροπλάνο. Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά!

 

Οι πιλότοι ίσως ρίξουν έναν... υπνάκο

Ο αυτόματος πιλότος είναι ένα σύστημα που υπάρχει σε όλα τα αεροσκάφη και κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: πετάει το αεροπλάνο. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο για τον πιλότο να καθοδηγεί συνεχώς το αεροσκάφος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να βάλει τις συντεταγμένες του προορισμού και να φέρει το αεροπλάνο στο σωστό υψόμετρο. Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι πιλότοι οδηγούν το σκάφος για περίπου 7 λεπτά στην κάθε πτήση.


Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια μπορεί να μην πλένονται συχνά

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν πλένουν τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια, που προσφέρουν στους επιβάτες, μετά από κάθε χρήση. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την εταιρεία, καθώς μερικές, όπως η US Airways για παράδειγμα, τις πλένουν κάθε πέντε μέρες.


Τα αεροπλάνα δεν έχουν τόσα καύσιμα όσο ίσως πιστεύετε

Μπορεί να πιστεύετε ότι πριν κάθε ταξίδι τα αεροπλάνα είναι πλήρως γεμισμένα με καύσιμα, όπως κάνουμε με το αυτοκίνητό μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα αεροπλάνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, πρέπει να απογειώνονται με έξτρα καύσιμα που θα διαρκέσουν για περίπου 45 λεπτά.



Οι τουαλέτες δεν κλειδώνουν

Μερικές φορές χρειάζεται κάποιος να ανοίξει τις πόρτες από την εξωτερική πλευρά. Τα παιδιά έχουν την τάση να κλειδώνονται μέσα, χωρίς να μπορούν να βγουν αλλά και άνθρωποι που δεν αισθάνονται καλά ή έχουν λιποθυμήσει ίσως χρειάζονται βοήθεια.



Οι θέσεις γίνονται όντως πιο μικρές

Τις τελευταίες δεκαετίες τόσο οι θέσεις όσο και οι αποστάσεις μεταξύ τους έχουν αρχίσει να μικραίνουν, κάτι που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να στριμώχνουν περισσότερες θέσεις στα αεροσκάφη. Και ενώ οι θέσεις μικραίνουν, οι επιβάτες… μεγαλώνουν! Ο μέσος άνθρωπος σήμερα ζυγίζει περισσότερο σε σχέση με τη δεκαετία του ’80 και αν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί, είναι πιθανό οι επιβάτες στο μέλλον να πρέπει να κλείνουν θέσεις βάσει του βάρους και του ύψους τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...