A-sosNews

Κοινωνία"

Η κακοκαιρία συνεχίζεται την Πέμπτη (25/08) με σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι!

 

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022. Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr, η κακοκαιρία συνεχίζεται με σφοδρές καταιγίδες, αλλά και χαλάζι. 

«Την Πέμπτη φαίνεται ότι αυτή η καιρική αναταραχή θα επιμείνει, θα έχει έναν εμμονικό χαρακτήρα στα βόρεια» αναφέρει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr για την κακοκαιρία. Όπως επισημαίνει: «Περιμένουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πιθανόν να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα από τον μεγάλο όγκο νερού που περιμένουμε και επειδή αυτή η στάσιμη διαταραχή θα παραμείνει στις συγκεκριμένες περιοχές για αρκετή ώρα».

Κακοκαιρία: Πού θα “χτυπήσουν” τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα σύμφωνα με την κα. Ρήγου, λόγω του μεγάλου όγκου νερού και της πολύωρης βροχόπτωσης που περιμένουμε, θα “χτυπήσουν” τις επόμενες ώρες:

-τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Λήμνο, Θάσο, Σαμοθράκη)

-τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως την Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, την Πέλλα και την Χαλκιδική

-την Ανατολική Θεσσαλία

-τις Σποράδες

-τα παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας Εύβοιας.

Η γνωστή μετεωρολόγος τονίζει ότι «αυτές οι περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι το ξημέρωμα θα είναι “στο κόκκινο”, καθώς περιμένουμε ότι στις συγκεκριμένες περιοχές θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και απότομη ενίσχυση των ανέμων. Μπορεί οι ριπές να φτάσουν τα 10 με 11 μποφόρ. Με αυτόν τον καιρό, οι καταιγίδες είναι πολύ επικίνδυνες».

Ο καιρός στην Αττική

Και το μεσημέρι της Πέμπτης (25.08.2022) περιμένουμε πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, αλλά προστίθενται και η κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, με την Χριστίνα Ρήγου να τονίζει ότι αυτό δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό για την Αττική.

«Η επιδείνωση δεν αφορά στην Αττική που βγήκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων, αλλά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και ίσως δημιουργηθούν κάποια προβλήματα. Την Τετάρτη (24.8.2022) στο λεκανοπέδιο από νωρίς το μεσημέρι και έως το απόγευμα είχαμε δυνατές βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα δυνάμωναν και αυτό συνεχίστηκε μέχρι και αργά το απόγευμα. Παρόμοια εικόνα περιμένουμε και για την Πέμπτη στην Αττική».

Ο υδράργυρος έχει κατέβει με την «μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική να φτάνει τους 27°C, στην Θεσσαλονίκη τους 26 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Ελλάδα έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως π.χ. στην Αμφιλοχία είχαμε ακόμα και 32°C».

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Μικρή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (26.08.2022), καθώς σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «μετά την Πέμπτη θα έχουμε μία γενική εικόνα άστατου καιρού σε όλη τη χώρα, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει μία τάση βελτίωσης, όπου τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ουσιαστική καλυτέρευση, περιμένουμε από το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή θα δούμε περισσότερο ήλιο και τη θεροκρασία κοντά στους 32 βαθμούς Κελσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...