A-sosNews

Κοινωνία"

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στον Τύρναβο: Ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσσαλία και Μαγνησία



Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:36 το πρωί και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ. Τι έδειξε η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου…

Σεισμός με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τυρνάβου, σημειώθηκε στις 09:36 το πρωί, με το μέγεθος του Εγκέλαδου να φτάνει τα 4,3 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος ήταν στα 12 χιλιόμετρα. Με τη σεισμική δόνηση να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή σε Θεσσαλία και Μαγνησία, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα, ζημιές και τραυματισμοί.

Η ίδια περιοχή στον Τύρναβο είχε δώσει και τον μεγάλο σεισμό του 2021 με μέγεθος 6,3 Ρίχτερ. Είχε σημειωθεί στις 3 Μαρτίου και οι «πληγές» που άνοιξε, δεν έχουν επουλωθεί ακόμα. Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός ανθρώπου, τρεις ελαφρούς τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές σε ένα παλιό σχολείο, δύο εκκλησίες και πολλές κατοικίες στην Ελασσόνα, το Μεσοχώρι, το Δαμάσι, το Αμούρι, το Δομένικο, το Ζάρκο, και στη Λάρισα.


Πριν τον κύριο σεισμό, υπήρξε μια σεισμική δραστηριότητα με σεισμούς της τάξης των 2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η προσεισμική ακολουθία ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, με έναν σεισμό 1,8 Ρίχτερ. Ακολούθησαν 29 άλλοι προσεισμοί μέχρι το μεσημέρι της 3ης Μαρτίου, με τον μεγαλύτερο να είναι 2,9 Ρίχτερ, μισή ώρα πριν από τον κύριο σεισμό. Δείτε παρακάτω την «ταυτότητα» του πρωινού σεισμού στον Τύρναβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...