A-sosNews

Κοινωνία"

Δεν θα περνάει ούτε κουνούπι από τον Εβρο! Το "τείχος" θα καλύψει στο τέλος ολόκληρο το ποτάμι!



Ο ελληνικός φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται τμηματικά σε όλο το μήκος του ποταμού και βάζει "στοπ" στην μαζική διέλευση των μεταναστευτικών ροών, από τα δύσβατα και δυσπρόσιτα σημεία.

"Οχύρωση" με 80 πρόσθετα χιλιόμετρα τεχνητών εμποδίων, αναβάθμιση καμερών παρακολούθησης και 250 επιπλέον συνοριοφύλακες "ετοιμοπόλεμοι" από το Δεκέμβρη, θα αποτελέσουν το "μείγμα" αποτροπής παράνομης εισόδου στη χώρα, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες ενίσχυσης της συνοριακής φύλαξης, δεν δίνουν άμεση λύση στην "ασφυκτική πίεση" που δέχονται στρατός και αστυνομία λόγω των αυξανόμενων ροών στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Κάθε ημέρα του Αυγούστου, τουλάχιστον 1.000 μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν παράνομα τα ελληνοτουρικά σύνορα.

Εμπόδιο στα ορεινά μονοπάτια

Η κλιμακωτή επέκταση του φράχτη, θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες στο κεντρικό τμήμα του Έβρου, στην περιοχή ανάμεσα στο Σουφλί και το Διδυμότειχο. Πρόκειται για έκταση που περιλαμβάνει "κόκκινα" σημεία, στα οποία παρατηρείται αυξημένη παρουσία μεταναστών.


Τα περάσματα που ακολουθούν οι διακινητές, βρίσκονται σε απόσταση από 400 μέτρα έως 1 χιλιόμετρο από την Εθνική Οδό, με τα "καραβάνια" να κινούνται σε ορεινές τοποθεσίες αναζητώντας δίοδο προς την Κομοτηνή. Το υψόμετρο στο οποίο βρίσκονται τα "μονοπάτια", προκαλεί δυσκολία στις αναζητήσεις του στρατού και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι παράτυποι μετανάστες να βρίσκουν "τρωτά" σημεία και να καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα.


Ενίσχυση συστημάτων επιτήρησης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προανήγγειλε την άμεση έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου, όμως αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί, σταδιακά, σε 1,5 -2 χρόνια λόγω της ιδιομορφίας των συνόρων. Η επέκταση θα γίνει και με εθνικούς πόρους, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η κυβέρνηση έχει κάνει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όμως ακόμα εκκρεμεί. Υπενθυμίζεται ότι το ποτάμι διαμορφώνει ένα μήκος συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γύρω στα 200 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...