A-sosNews

Κοινωνία"

Μυστήρια τρύπα εμφανίστηκε από το πουθενά στη Χιλή! Μεγαλώνει κάθε στιγμή που περνάει! (βίντεο)




Το θέαμα μιας τεράστιας τρύπας στη μέση της ερήμου σίγουρα είναι παράξενο και λογικό να φέρει εικόνες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Όχι δεν ζωντάνεψε το Upside Down από την γνωστή σειρά Stranger Things τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε, αλλά η εμφάνιση μιας τρύπας στη Χιλή το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου, από το πουθενά έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Tierra Amarilla στην περιοχή της Atacama.

Οι Αρχές Χιλής έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη μυστηριώδη τρύπα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων, η οποία έκανε την εμφάνισή της... από το πουθενά πριν κάποιες ημέρες, σε μια τοποθεσία που υπάρχει ορυχείο χαλκού της καναδικής εταιρείας Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Τα ΜΜΕ της Χιλής έδειξαν εναέριες εικόνες της τρύπας στην περιοχή Τιέρα Αμαρίγια, κοντά στην πόλη Κοπιαπό, η οποία εκτιμάται πως έχει βάθος περίπου 200 μέτρα.

Οι αρχές και οι εμπειρογνώμονες έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή με περίφραξη, ενώ ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές της περιοχές ή κάποιος τραυματισμός.

Μάλιστα, η καναδική εταιρία Lundin Mining που δραστηριοποιείται στο ορυχείο Alcaparrosa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις εργασίες εξόρυξης για πάν ενδεχόμενο.

Οι εμπειρογνώμονες αναζητούν αυτή τη στιγμή τα αίτια αυτής της τρύπας, ενώ διασφαλίζεται ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη της ζωής των εργαζομένων και των κοινοτήτων στη γύρω περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η μυστηριώδης αυτή τρύπα μεγαλώνει συνεχώς, όπως και η ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους, καθώς περιτριγυρίζεται η πόλη τους από ορυχεία και υπόγεια έργα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...