A-sosNews

Κοινωνία"

ΗΠΑ: 15χρονη σκότωσε τον βιαστή της, αλλά θα αποζημιώσει με 150.000 δολάρια την οικογένειά του!


Η 17χρονη σήμερα κοπέλα είχε σκοτώσει το 2020 με δεκάδες μαχαιριές έναν άνδρα που τη βίαζε κατ' εξακολούθηση

Μία 17χρονη στην Αϊόβα των ΗΠΑ, η οποία ήταν θύμα τράφικινγκ, καταδικάστηκε για τη δολοφονία του βιαστή της, αλλά θα πρέπει να καταβάλει και αποζημίωση στην οικογένειά του.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε πέντε χρόνια αυστηρής επιτήρησης, ενώ ζήτησε και την καταβολή 150.000 δολαρίων στην οικογένεια του 37χρονου Ζάκαρι Μπρουκς. Τα χρήματα ήδη συγκεντρώθηκαν μέσω διαδικτύου, γράφει ο Guardian.

Η Πάιπερ Λιούις τον Ιούνιο του 2020 είχε μαχαιρώσει τον άνδρα, παραδεχόμενη αργότερα την ανθρωποκτονία και την πρόκληση βλάβης από πρόθεση. Και τά δύο αδικήματα επισύρουν ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια το καθένα.

Νόμοι της Πολιτείας

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην ζητήσει την φυλάκιση της κοπέλας, αλλά τόνισε ότι, αν παραβιάσει τους όρους της αναστολής, αμέσως θα φυλακιστεί για 20 έτη.

Επιπλέον, οι δικαστές είπαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή για την επιβολή αποζημίωσης υπέρ της οικογένειας του Μπρουκς, επικαλούμενοι τους νόμους της Πολιτείας.

Η Λιούς το είχε σκάσει από το σπίτι της για να ξεφύγει από μια καταπιεστική ζωή με την θετή μητέρα της. Κοιμόταν στους διαδρόμους συγκροτήματος κατοικιών σε Ντε Μόιν της Αϊόβα όταν την πήρε από εκεί δια της βίας ένας 28χρονος που την εξανάγκασε σε πορνεία.

Ένας από τους άνδρες που πλήρωναν για σεξ μαζί με την 15χρονη τότε Λιούις ήταν ο Μπρουκς ο οποίος την είχε βιάσει πολλές φορές. Στη δίκη η Λιούις έλεγε ότι ο 28χρονος την εξανάγκαζε υπό την απειλή μαχαιριού να πηγαίνει στο σπίτι του Μπρουκς. Έπειτα από άλλον ένα βιασμό, η Λιούις σκότωσε τον Μπρουκς με δεκάδες μαχαιριές.

Αν και η αστυνομία και η εισαγγελία δεν αμφισβήτησαν την σεξουαλική κακοποίηση της Λιούις και το ότι ήταν θύμα σωματεμπορίας, η εισαγγελία υποστήριξε ότι την ώρα του φόνου ο Μπρουκς κοιμόταν και άρα δεν απειλούσε την κοπέλα, αλλά και ότι η Λιούις «άφησε τα παιδιά του Μπρουκς χωρίς πατέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...