A-sosNews

Κοινωνία"

Χάος στη Θεσσαλονίκη: Μπλακ άουτ και εικόνες βιβλικής καταστροφής! Εκρήξεις σε υποσταθμό της ΔΕΗ! Πλημμύρισε και ο Λευκός Πύργος(φωτό και 2 βίντεο)


Χωρίς ρεύμα ένα μεγάλο μέρος στο κέντρο της πόλης…

Χάος στη Θεσσαλονίκη με τα προβλήματα όχι μόνο να μην λύνονται αλλά να αυξάνονται διαρκώς από τη νύχτα που ξεκίνησε να βρέχει. Μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές σε δρόμους και πεζοδρόμια, ήρθαν οι διακοπές ρεύματος στο κέντρο της πόλης. Με πολλά σημεία της πόλης να παραμένουν απροσπέλαστα, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να έχουν να σκέφτονται τις ζημιές που προκλήθηκαν και καλούνται να πληρώσουν και τους αρμόδιους φορείς να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κατούνη στη Θεσσαλονίκη. Οι εκρήξεις προκάλεσαν αναστάτωση στη γύρω περιοχή και διακοπή ρεύματος. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ αναμένεται στο σημείο να έρθει και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ελέγξει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ξεπήδησαν φλόγες από το κτίριο, ενώ μετά την τρίτη έκρηξη, βγήκε μόνο καπνός με μυρωδιά καμένου πλαστικού. Μεγάλη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης παραμένει εδώ και αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα.

Εξαιτίας της έκτακτης διακοπής στην ηλεκτροδότηση, η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από τους ανελκυστήρες. Οι φωτεινοί σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία λειτουργούν κανονικά, ωστόσο τροχονόμος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή για τη διευκόλυνση των οδηγών καθώς υπάρχει μποτιλιάρισμα. 

Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr…


Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης στους δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου κλήθηκε η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να γίνουν αντλήσεις, καθώς η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε καμία συνδρομή για μεταφορά ανθρώπων.

Κλειστή είναι από τις 03:00 τα ξημερώματα η υπογείωση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη, η οποία πλημμύρισε για μία ακόμη φορά και στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική. Επίσης, στην περιοχή του 424 Νοσοκομείου έχει κλείσει ιρλανδική διάβαση που οδηγεί προς το Φίλυρο, ενώ στην Εξοχή και στο ύψος του νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώθηκε καθίζηση λόγω έργων στο ρεύμα ανόδου. Κλειστή, εξάλλου, λόγω πτώσης δένδρου είναι η οδός Ανθέων που οδηγεί από τον Εύοσμο προς Φιλίππειο.


Στις Συκιές, σταθμευμένο αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε σε κατάστημα, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων. Αρκετοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος και στα σημεία αυτά οι οδηγοί οφείλουν να κινούνται με προσοχή. Σε κάποια σημεία ξηλώθηκαν πεζοδρόμια, τμήματα δρόμων και πλημμύρισαν καταστήματα.

Πλημμύρισε και ο Λευκός Πύργος

Τα νερά στον Λευκό Πύργο έφτασαν μέχρι το ύψος της πόρτας καθώς οι υπάλληλοι στην προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα συνειδητοποίησαν πως έχει πλημμυρίσει όλο το ισόγειο.

Το ισόγειο αλλά και το υπόγειο του Λευκού Πύργου, σύμφωνα με το voria.gr γέμισε με νερά με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να κληθούν ώστε να τα απαντλήσουν. Τα νερά έφτασαν το 1,5 μέτρο καθώς πλημμύρισε το σημείο μπροστά από την είσοδο του μνημείου. Το μνημείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα ενώ ακόμα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα είναι και αύριο επισκέψιμο.

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχε προειδοποιήσει το βράδυ της Κυριακής η Πολιτική Προστασία, στέλνοντας μήνυμα από το 112. Τα φαινόμενα αναμένεται βαθμιαία από το μεσημέρι να εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Μέχρι τότε όμως αναμένονται βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους έντονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...