A-sosNews

Κοινωνία"

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα εγγόνια γύρω από το φέρετρο της γιαγιάς(βίντεο)



Σε βαρύ πένθος βρίσκεται η Βρετανία μετά το θάνατο της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη της χώρας αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Το φέρετρο με τη σορό της θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ απόψε θα σταθούν γύρω του τα εγγόνια της. 

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έφθασαν στο Γουεστμίνστερ Χολ τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, προκειμένου να σταθούν γύρω από το φέρετρό της για 15 λεπτά σε ένδειξη τιμής. Το ίδιο τελετουργικό πραγματοποιήθηκε και το βράδυ της Παρασκευής (16/9) με τα παιδιά της. 

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη (κόρες του πρίγκιπα Άντριου), η Λαίδη Λουίζα και ο Υποκόμης του Σέβερν Ιάκωβος (παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ), καθώς και οι Πίτερ και Ζάρα Φίλιπς (παιδιά της πριγκίπισσας Άννας) στάθηκαν γύρω από το φέρετρο της πολυαγαπημένης τους γιαγιάς, βασίλισσας Ελισάβετ. 


Στην «κεφαλή» της σορού στάθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρίγκιπα Χάρι επιτράπηκε να φορέσει την στρατιωτική του στολή για την τελετή. 

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα στο αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Γουίνδσορ σε κλειστό κύκλο.

Το πρόγραμμα για την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 08:30, το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή. Λίγο μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού.Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12:44.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του. Η πομπή στις 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.


Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

Στην συνέχεια, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα ακολουθούν πεζή και άλλα με αυτοκίνητο.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Μπινγκ Μπεν θα χτυπά πένθιμα και στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

Λίγο πριν τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στις 21:40 θα γίνει η κηδεία σε κλειστό κύκλο της Βασίλισσας και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της στο παρεκκλήσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...