A-sosNews

Κοινωνία"

Στη... σέντρα η στρίγγλα δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μάρκλ! Τι έκανε όταν ζούσε στο Παλάτι του Κένσιγκτον στο προσωπικό και στον Χάρι!

 


Η Μέγκαν Μάρκλ τρομοκρατούσε τους ανθρώπους του παλατιού αποκαλύπτει νέο βιβλίο

Οι άνθρωποι του παλατιού τα βγάζουν όλα στη φόρα: Οι παραιτήσεις, οι φωνές, οι τσακωμοί με τον Χάρι, η έχθρα ανάμεσα σε Χάρι και Γουίλιαμ, το προσωπικό που παραιτήθηκε κλαίγοντας

O Βαλεντίν Λόου (o ρεπόρτερ των ανακτόρων για τους «Times» του Λονδίνου ήταν ο δημοσιογράφος που πρώτος αποκάλυψε τις κατηγορίες για μπούλιγκ σε ανθρώπους του παλατιού από την Μέγκαν Μάρκλ. Ηταν αυτός που το 2021 αποκάλυψε μέσω των Times του Λονδίνου ότι, τον καιρό που η Δούκισσα του Σάσεξ ζούσε στο Παλάτι του Κένσινγκτον, έπειτα από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο του 2018, ασκούσε συχνά bullying εις βάρος βοηθών, φτάνοντάς τους μάλιστα στο σημείο να ξεσπούν σε κλάματα.

Τώρα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, συγκέντρωσε όλα του τα στοιχεία και τα δημοσιεύει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «In Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown». Σύμφωνα πάντα με τον Λόου, «η Μέγκαν Μαρκλ δεν έκρυβε την προφανή περιφρόνησή της για τα βασιλικά καθήκοντα πριν από το "Megxit".

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του , δυο μέλη του προσωπικού του παλατιού οδηγήθηκαν σε παραίτηση λόγω του bullying στον χώρο εργασίας τους. Ένα ακόμη άτομο, που εργαζόταν επίσης ως βοηθός, είπε ότι η πρώην ηθοποιός το είχε «εξευτελίσει» σε προσωπικό επίπεδο.

f4_gettyimages-1198421581-1024x1024
Κακός χειρισμός με τη Μέγκαν. H αδυναμία της Ελισάβετ να αξιολογήσει σωστά την περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ στάθηκε αφορμή για τη διάρρηξη των σχέσεων του πρίγκιπα Χάρι με τη βασιλική οικογένεια


Η κατάσταση που είχε δημιουργήσει η Μέγκαν Μαρκλ γύρω της περιείχε στοιχεία «συναισθηματικής σκληρότητας και χειραγώγησης, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και bullying» αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις πηγές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πηγές του παλατιού, στο βιβλίο του Λόου περιλαμβάνοντα στοιχεία από την εσωτερική έρευνα που είχε διατάξει το παλάτι αλλά δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

Ακολουθεί  εκτεταμένο απόσπασμα από την προδημοσίευση του βιβλίου:

«Ο πρίγκιπας Χάρι δείχνει νευρικός. Βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο στο Μαλάουι. στο τέλος της πρώτης ημέρας μιας τριήμερης επίσκεψης, στο πλαίσιο της περιοδείας του και της Meghan το 2019 στη νότια Αφρική. Πρέπει να πει στη βασίλισσα ότι αυτός και η Meghan θα ρίξουν μια βόμβα μεγατόνων για το παλάτι στον απόηχο μιας πολύ επιτυχημένης φθινοπωρινής περιοδείας μέχρι τότε. Και δεν ανυπομονεί να πει τα δυσάρεστα νέα στην βασίλισσα.

Σε δύο ημέρες, ο Χάρι και η Μέγκαν θα εκδώσουν μια ανακοίνωση ότι η Μέγκαν πρόκειται να μηνύσει την εφημερίδα Sunday Mail για ένα άρθρο που δημοσίευσε και αποκαλύπτει το περιεχόμενο μιας επιστολής που έγραψε στον πατέρα της.

meghan_harry_main_νεο
Καπνός έγιναν Χάρι και Μέγκαν, μόλις τελείωσε το οικογενειακό πένθος για τον θάνατο της βασίλισσας, προκειμένου να γλιτώσουν τα μαχαίρια που βγήκαν στο Μπάκιγχαμ


Ο Χάρι θα δημοσιεύσει επίσης μια δική του δήλωση, στην οποία θα καταδικάzει τα μέσα ενημέρωσης και θα κατηγορήσει τα ταμπλόιντ ότι διεξάγουν μια «ανελέητη εκστρατεία» εναντίον της Μέγκαν, συκοφαντώντας την σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η συμπεριφορά των ΜΜΕ, θα πει, «καταστρέφει ανθρώπους και καταστρέφει ζωές». Αλλά πρώτα, πρέπει να κάνει αυτό το τηλεφώνημα.

Ο Χάρι γίνεται πάντα νευρικός, πριν χρειαστεί να μιλήσει στη Βασίλισσα. Έτσι, όταν πήγε με την ομάδα του για ένα ποτό στο μπαρ εκείνο το βράδυ της Κυριακής, κάθισε εκεί, τόσο στενοχωρημένος και νευρικός που ο ιδιωτικός του γραμματέας, ο Σαμ Κοέν, του είπε: «Πρέπει οπωσδήποτε να πιείς μια μπύρα».

Κοιτάζοντας το ιστορικό της αποξένωσης του Χάρι και της Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια, υπάρχουν αρκετές στιγμές που η τελική ρήξη φαινόταν πως ήταν αναπόφευκτη.

Ένα από αυτά ήταν σε αυτήν την περιοδεία στη νότια Αφρική, όταν όχι μόνο κατέστρεψαν τις σχέσεις τους με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά αγνόησαν την καθοδήγηση των ανθρώπων που υποτίθεται ότι τους συμβούλευαν.

Κανένας από το προσωπικό που συνόδευε το ζευγάρι στην περιοδεία δεν σκέφτηκε ότι ήταν καλή ιδέα να δημοσιοποιηθεί αυτή η δήλωση. Αλλά οι Σάσεξ, δεν τους άκουσαν, ήταν αποφασισμένοι. Είχαν χαράξει τον δικό τους δρόμο και τίποτα δεν μπορούσε, πλέον, να τους σταματήσει.

Markle_Harry
Σύμφωνα με το νέο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο η Μέγκαν Μαρκλ είχε «απειλήσει» τον Χάρι πως θα τον χώριζε αν δεν έκανε γνωστή τη σχέση τους στον Τύπο


Ο Χάρι και ο πόλεμος με τα μίντια


Ακόμη και πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο η Μέγκαν, τα παράπονα του Χάρι με τα μέσα ενημέρωσης, και ειδικά με τα tabolids, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντάσεις με το προσωπικό του. Ένας από τους ανθρώπους του, θυμάται: «Πάντα έστελνε μηνύματα, έκανε τηλεφωνήματα. Ήταν ασταμάτητα. Υπήρχαν συνεχείς διαμάχες με τα μέσα ενημέρωσης και περίμενε ότι η ομάδα θα είναι στο πλευρό σου… Ήταν πάντα στο Twitter. Έπρεπε τότε να ασχολείσαι με τα πάντα. Κάθε μικρή παράβαση ήταν μεγάλη υπόθεση».

Οι «εχθροί» του Χάρι δεν ήταν μόνο στα μέσα ενημέρωσης. «Σίγουρα είχε δυσπιστία για τους αυλικούς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και το παλάτι του πατέρα του», είπε μια πηγή. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εντάσεις μέσα στην δική του ομάδα, η οποία είχε έδρα στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

«Χρησιμοποιούσε συνεχώς τη φράση «το σύνδρομο του παλατιού», όταν δεν μπορούσες να δώσεις τις μάχες που ήθελε, γιατί δεν το επέτρεπε το πρωτόκολλο. Η στάση όλων μας απέναντι στα μίντια ήτα μια συνεχής δοκιμασία πίστης: «Θα με προστατέψεις; Ή μόλις έγινες ένας από αυτούς, που δεν θα παλέψει για μένα;» Ήταν εξουθενωτικό για όλους μας».

Η Κέιτ έχει παίξει συχνά τον ειρηνοποιό μεταξύ των δύο αδελφών. Καθώς και οι δύο ήθελαν να εμπλέκονται στους ίδιους τομείς και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εντάσεις. Ο Χάρι εξέφραζε επίσης την απογοήτευσή του για τους ανθρώπους που εργάζονταν γι 'αυτόν. Τον κρατούσαν πίσω. Μερικοί από τους συμβούλους του ξόδευαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από την δουλειά τους, εξηγώντας στον Χάρι πως τα διάφορα πράγματα που ήθελε να κάνει, δεν ταίριαζαν στην ευρύτερη εικόνα του που προσπαθούσαν να πετύχουν οι τρεις τους – ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και ο Χάρι.

Για τον πρίγκιπα Χάρι ένας μόνιμος φόβος του ήταν ότι ο χρόνος του θα τελείωνε όταν ο πρίγκιπας Τζορτζ έκλεινε τα 18 και θα ήταν πλέον άχρηστος. «Του είχε γίνει έμμονη ιδέα. Σύγκρινε τον εαυτό του με τον θείο του (πρίγκιπα Ανδρέα) και έλεγε, «Έχω περιορισμένο χρόνο να κάνω κάτι που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, αλλά μέχρι που ο Τζορτζ θα γίνει 18, κατόπιν θα με αδειάσουν, όπως τον Άντριου». Σκεφτόταν ειλικρινά πως «έχω αυτήν την ευκαιρία τώρα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θέλω να προχωρήσω, να προχωρήσω μπροστά.»

Το προσωπικό του τον διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, πως ήταν πολύ διαφορετικό άτομο από τον πρίγκιπα Άντριου. Του είπαν, «Μπορείς ακόμα να έχεις αντίκτυπο στα σαράντα, στα πενήντα σου, ακόμα και περισσότερο. Αρκεί να βάλεις τις σωστές βάσεις τώρα». Αυτός όμως δεν τους άκουσε ποτέ.

Η εμμονή του Χάρι με τα μέσα ενημέρωσης, η αίσθηση της απογοήτευσής του, η δυσπιστία προς τους αυλικούς του παλατιού και οι συνεχείς δοκιμασίες πίστης του προσωπικού του ήταν όλα εκεί πριν από τη Μέγκαν. Αλλά μετά την εμφάνιση της Meghan, τα πράγματα χειροτέρεψαν σημαντικά.

Meghan-Markle-speech-prince-harry-south-africa-2072752
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Ουίλιαμ και Κέιτ στην επίσημη επίσκεψή τους -φιάσκο- στην Τζαμάικα χαιρετούν τον ντόπιο πληθυσμό μέσα από συρματοπλέγματα. Χάρι και Μέγκαν στην επίσημη επίσκεψή τους - θρίαμβο- στη Νότια Αφρική παίζουν και χορεύουν με τους ντόπιους.


Οταν πάτησε το πόδι της η Μέγκαν

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η σχέση του Χάρι με τη Μέγκαν τον Οκτώβριο του 2016, άρχισε η «μαζική εισβολή» των μίντια στην ζωή του, που φοβόταν ο Χάρι.

Αντιμέτωπος με τις ορδές δημοσιογράφων που σκοπεύουν να φωτίσουν κάθε πτυχή της ζωής της Μέγκαν, ο Χάρι έγινε αποφασισμένος να προστατεύσει την κοπέλα του. Η Μέγκαν, εν τω μεταξύ, του είπε ότι αν δεν έκανε κάτι γι' αυτό, θα διέλυε τη σχέση. Μια πηγή είπε: «Έλεγε: «Αν δεν βγάλεις δήλωση που να επιβεβαιώνει ότι είμαι η κοπέλα σου, θα σε χωρίσω». Ο Χάρι ήταν σε πανικό. Μια άλλη πηγή είπε: «Είχε φρικάρει λέγοντας: «Θα με πετάξει».

Ο Χάρι στράφηκε τότε, στον Τζέισον Κνάουφ, τον έξυπνο νεαρό Αμερικανό που στρατολογήθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον το 2015 για να είναι ο γραμματέας επικοινωνίας των Κέιμπριτζ και του πρίγκιπα Χάρι. Ο προηγούμενος ρόλος του ήταν να διευθύνει τις δημόσιες σχέσεις της χρεωκοπημένης Royal Bank of Scotland. Του άρεσε να δουλεύει για τον William και την Kate και τον Harry.

Ο Χάρι τηλεφώνησε στον Κνάουφ, απαιτώντας να κάνει μια δήλωση, στην οποία θα επιβεβαιώνει ότι η Μέγκαν ήταν η κοπέλα του και θα καταδίκαζε τους ρατσιστικούς και σεξιστικούς τόνους ορισμένων από τα μέσα ενημέρωσης.

Η Μέγκαν ήθελε δημόσια επικύρωση ότι επρόκειτο για μια σοβαρή σχέση. Ήταν πεπεισμένη ότι το παλάτι δεν ήταν πρόθυμο να την προστατεύσει από την εισβολή των μέσων ενημέρωσης. Είπε στο προσωπικό του Χάρι: «Ξέρω πώς λειτουργεί το παλάτι. Ξέρω πώς θα γίνει αυτό. Δεν σας νοιάζει η κοπέλα».

Αυτό, ωστόσο, ήταν μόνο η αρχή. Το να κρατάς τη Μέγκαν χαρούμενη -και κατ' επέκταση να κρατάς τον Χάρι χαρούμενο- ήταν μια συνεχής πρόκληση για τους ανθρώπους του παλατιού. Το προσωπικό του Χάρι γνώριζε ότι η Μέγκαν ήταν διαφορετική από τις άλλες «βασιλικές φίλες». Είχε τις δικές της απόψεις και τις μοιραζόταν δημόσια. Την άνοιξη του 2017, περισσότερο από έξι μήνες πριν αρραβωνιαστεί το ζευγάρι, είπε σε έναν από τους συμβούλους του Χάρι: «Νομίζω ότι και οι δύο ξέρουμε ότι θα γίνω ένα από τα αφεντικά σου σύντομα».

Υπήρχε επίσης πολλή «τρέξιμο» στη Meghan. Το παλάτι ήξερε ότι δεν είχε την πολυτέλεια να επαναλάβει τα λάθη που έγιναν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πριν από το γάμο, η Meghan είχε μια συνάντηση με τον Miguel Head, τον ιδιωτικό γραμματέα του πρίγκιπα William, ο οποίος της είπε ότι το «παλάτι θα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει όπως και αν σκόπευε να κινηθεί». Δεν θα υπήρχαν κατευθυντήριες γραμμές από το παλάτι προς την Μέγκαν.

Η Μέγκαν ευχαρίστησε τον Χεντ και είπε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό της έργο και να στηρίξει τον Χάρι ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Όπως είπε μια πηγή, «Οι άνθρωποι του παλατιού, λόγω της ιδιοσυγκρασίας της Μέγκαν και λόγω των όσων είχαν περάσει οι προηγούμενες φίλες του Χάρι, έκανε βήματα προς τος πίσω για να βεβαιωθεί η ίδια ότι κάθε επιλογή ήταν ανοιχτή για αυτήν».

Unknown
Χάρι και Μέγκαν στην Ολλανδία


Οι πρώτες απογοητεύσεις

Ο Σερ Ντέιβιντ Μάνινγκ, πρώην πρεσβευτής στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Ουίλιαμ και του Χάρι, έβαλε επίσης το μυαλό του να σκεφτεί πώς θα μπορούσε να ταιριάζει η Μέγκαν στη βασιλική οικογένεια και πώς θα μπορούσε να είναι η έγγαμη ζωή για αυτούς.

Ωστόσο, το αίσθημα απογοήτευσης του ζευγαριού και η καχυποψία τους για το κατεστημένο του παλατιού προκαλούσε ήδη προβλήματα. Ένα από τα αρχικά ζήτημα που προκάλεσα τριβές ήταν η ασφάλεια. Αμέσως μετά την άφιξή της στο Λονδίνο δεν υπήρχε κανένας ειδικός μηχανισμός για την παροχή ασφάλειας στη Meghan με αστυνομική προστασία πλήρους απασχόλησης, ειδικά σε μια εποχή που το παλάτι προσπαθούσε να μειώσει το επίπεδο ασφάλειας που παρείχε στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τέτοιου είδους θέματα αποφασίζονταν από μια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών που ονομάζεται Ravec (η εκτελεστική επιτροπή για την προστασία της βασιλικής οικογένειας και των δημοσίων προσώπων). Ο ιδιωτικός γραμματέας του Χάρι εκείνη την εποχή, ο Εντ Λέιν Φοξ, πρώην αρχηγός των Blues and Royals που είχε ενταχθεί στη δεμένη ομάδα του Χάρι το 2013, υποστήριξε ότι η Μέγκαν έπρεπε να προστατευτεί αμέσως.

Η Εντ έπρεπε να δώσει μια τεράστια μάχη στην Επιτροπή Ravec για να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει τη ζωή της χωρίς αστυνομική προστασία. Η ίδια η Μέγκαν δεν είχε ιδέα ότι αυτό συνέβαινε παρασκηνιακά, γιατί δεν θέλαμε να έχει κάποιον λόγο να πιστεύει ότι δεν επρόκειτο να την καλωσορίσουν στο παλάτι. Ο Εντ έκανε καταπληκτικά πράγματα για εκείνη στα παρασκήνια, αλλά κανένα από αυτά δεν εκτιμήθηκε πραγματικά».

Για τον Χάρι και τη Μέγκαν, οι δύο μήνες που χρειάστηκαν για να πάρουν μια απόφαση σχετικά με την ασφάλειά της έμοιαζαν με αιώνες. Ένιωθαν σαν οι δυνάμεις να ήταν απλώς απρόθυμες να της παράσχουν την ασφάλεια που χρειαζόταν.

MEGHAN_MARKLE2


Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...