A-sosNews

Κοινωνία"

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν άντεξε και τσάκισε ο Κάρολος μπροστά στο φέρετρο της μητέρας του!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συντριβή του Καρόλου μπροστά στο φέρετρο της μητέρας του
Συντετριμμένος ο Βασιλιάς,  χειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος στους δρόμους του Εδιμβούργου! 


Όλα γίνονται όπως θα ήθελε εκείνη. Όλες οι επιθυμίες της Βασίλισσας Ελισάβετ στο τελευταίο αντίο που της λέει ο λαός και η οικογένειά της τηρούνται κατά γράμμα. Η σημερινή ημέρα ανήκει στον λαό της Σκωτίας. Τον λαό που συγκεντρώθηκε από νωρίς στους δρόμους του Εδιμβούργου σιωπηλός για να αποχαιρετήσει την Βασίλισσά του.  Το πένθος για τους πολίτες είναι βαρύ και εκδηλώνεται με κάθε τρόπο για τον χαμό της Βσίλισσας Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρωταγωνιστής ο Βασιλιάς Κάρολος ο οποίος από το πρωί της Δευτέρας συγκίνησε με τα λόγια που είπε για την μητέρα και Βασίλισσά του αλλά και με τον τρόπο που δείχνει να τιμά τον ρόλο για τον οποίο περίμενε δεκαετίες. Και σήμερα ήταν εμφανώς συντετριμμένος.

Ντυμένος με φράκο απότισε φόρο τιμής στην μητέρα του μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ντυμένος με στολή στην πομπή που την συνόδευσε όπως και τα αδέλφια του Πριγκίπισσα Άννα και Πρίγκιπας Έντουαρντ. Παραφωνία στο λαμπρό τελετουργικό ο Πρίγκιπας Άντριου ο οποίος δεν μπορεί πλέον να ντύνεται στρατιωτικά αφού του έχουν αφαιρεθεί οι τίτλοι. Και, η στιγμή που ενώ όλοι παρακολουθούσαν σιωπηλοί και με συντριβή την πομπή με την σορό της Βασίλισσας να κατευθύνεται στον Καθεδρικό Ναό του Saint Giles κάποιος από το πλήθος αποδοκίμασε τον Άντριου αποκαλώντας τον «άρρωστο γέρο».

Η πομπή έφτασε στον Καθεδρικό Ναό και οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές. Όσοι βρέθηκαν εντός άκουσαν να ψάλλεται ο Ψαλμός 23 «Ο Κύριος είναι ο Ποιμένας μου» ένας ψαλμός που λάτρευε η Βασίλισσα και είχε ακουστεί και στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. 

Πάνω στο φέρετρο με την σορό της Βασίλισσας τοποθετήθηκε το στέμμα της Σκωτίας το οποίο έχει φτιαχτεί από σκωτσέζικο χρυσό και έχει 42 πετράδια και 70 μαργαριτάρια. Το φέρετρο είναι κατασκευασμένο από αγγλική βελανιδιά και επένδυση από μόλυβδο.

Σήμερα, ήταν η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς εμφανίστηκε δίπλα στην σορό της μητέρας του από όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός της στο Μπαλμόραλ την περασμένη Πέμπτη. Αύριο η σορός της θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της σημερινής ημέρας ήταν όταν το πλήθος έξω από τον Καθεδρικό Ναό απήγγειλε τον εθνικό ύμνο και χειροκρότησε τον Βασιλιά Κάρολο κατά την έξοδό του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...