A-sosNews

Κοινωνία"

Καιρός: Έρχεται φθινόπωρο! Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη εβδομάδα

 



Από την ερχόμενη εβδομάδα θα «μυρίσει»… φθινόπωρο, με τις αλλαγές στον καιρό να ξεκινούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. «Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ από Δευτέρα πέφτει σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα» λέει μιλώντας στο newsit.gr η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου.  

Μιλώντας για τις αλλαγές που θα δούμε στον καιρό, η γνωστή μετεωρολόγος εξηγεί στο newsit.gr ότι «σήμερα αρχίζουν οι άνεμοι να στρέφονται σε βοριάδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Θράκη) και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, δηλαδή από 33 που είχαμε τις προηγούμενες μέρες θα πέσει στους 27, 28 βαθμούς Κελσίου».  

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή ανατολικά της Πίνδου, η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου αναφέρει ότι «θα παραμείνει το σκηνικό με χθες (17/9/2022) ίσως με διαφορά 3 βαθμών Κελσίου πιο κάτω αλλά πάλι στις περιοχές αυτές θα επικρατεί ζέστη με ήλιο, γιατί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα έχει ακόμα νοτιά». 

Το φθινόπωρο μας χτυπάει την πόρτα καθώς «ο υδράργυρος θα πέφτει καθημερινά και μάλιστα από την Τρίτη το βράδυ θα έχουμε ραγδαία πτώση και ως προς τις ελάχιστες, δηλαδή από την Τετάρτη και μετά θα ξημερώνει με κρύο ειδικά στην βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο στα ορεινά. Π.χ από την Τετάρτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα ξημερώσει με 17-18 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα στην Κρήτη θα είναι πιο ήπια η πτώση της θερμοκρασίας, μέχρι Τρίτη θα έχει φτάσει ο υδράργυρος στους 28-29°C. Από εκεί και ύστερα θα μιλάμε για θερμοκρασίες 22°C με 25°C, άκρως φθινοπωρινό σκηνικό αλλά όχι με βροχές. Δεν περιμένουμε κάποια κακοκαιρία ή κάποια αξιόλογη βροχόπτωση αυτή την εβδομάδα. Βροχές φαίνονται μόνο την Τετάρτη θα έχουμε κάποιες βροχές σε Μακεδονία και Θεσσαλία αλλά δεν θα είναι γενικευμένο φαινόμενο». 

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Δευτέρα θα σημειωθεί και στην Αθήνα «σήμερα (18/9/2022) θα παραμείνει η ζέστη, αλλά από Δευτέρα θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία, όχι κατακόρυφα σε μία μέρα, δηλαδή  θα το “γυρίσει” σε βοριά σε όλη την Ελλάδα και θα δούμε μέγιστες θερμοκρασίες κοντά στους 30-31 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε πέσει στους 28°C, απλά θα έχει ψύχρα το πρωί, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε 25°C στην πρωτεύουσα».  

Η Χριστίνα Ρήγου εξηγεί ότι η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα γίνει «λόγω του βοριά, οι ψυχρές αέριες μάζες εκτοπίζουν από σήμερα αυτή τη θερμή μάζα που μας ανέβασε τον υδράργυρο τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, οπότε παίρνει τη θέση του το φθινόπωρο. Οι άνεμοι σήμερα θα είναι λίγο ενισχυμένοι βοριάδες 7 μποφόρ, αλλά από την Δευτέρα θα είναι 5-6 μποφόρ».  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...