A-sosNews

Κοινωνία"

Αστυνομικός έμεινε ανάπηρος από επίθεση φίλων του ΠΑΟΚ: Είχε φωνάξει σύνθημα για τον Άρη!



Αναβιώνει στο Εφετείο οπαδικό επεισόδιο στις Σέρρες, κατά το οποίο καθηλώθηκε αστυνομικός σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει αιματηρό οπαδικό επεισόδιο, που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2015 στις Σέρρες και είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερις άνδρες, 28 έως 32 ετών σήμερα, στους οποίους πρωτόδικα είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών (κατά περίπτωση), μεταξύ άλλων για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Εκτός από τον 40χρονο (πρώην) αστυνομικό, θύμα της επίθεσης ήταν και ο 41 ετών φίλος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο φίλοι περνούσαν έξω από σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στη διάρκεια νυχτερινής τους βόλτας για διασκέδαση. Φτάνοντας στο σημείο, φώναξαν κάποια συνθήματα υπέρ του Άρη, χτυπώντας παράλληλα την πόρτα του συνδέσμου. Στο άκουσμα των συνθημάτων, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που βρίσκονταν μέσα στον σύνδεσμο πετάχτηκαν έξω, τους ακολούθησαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια με ξύλινα στειλιάρια, γροθιές και κλωτσιές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους στον δρόμο.

Καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι και απαντώντας με νεύματα στις ερωτήσεις του προέδρου του Δικαστηρίου, ο 40χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται τίποτα από το επεισόδιο. «Η κατάσταση της υγείας μου δεν βελτιώθηκε. Δεν πονάω, αλλά δεν μπορώ να κινηθώ» ήταν οι απαντήσεις που καταγράφηκαν στα πρακτικά της δίκης.

Δεν ήταν μεθυσμένοι

Από την πλευρά του, ο φίλος του ανέφερε πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ήταν σε εύθυμη κατάσταση, όχι όμως μεθυσμένοι. «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ήταν τόσο δυνατή η ξυλιά, που άρχισα να ζαλίζομαι. Κάθισα στον δρόμο. Σήκωσα τα χέρια μου για να καλύψω το κεφάλι μου και δέχθηκε νέα χτυπήματα», σημείωσε, ενώ περιέγραψε τα κατάγματα που υπέστη. «Έκανα να δουλέψω δύο χρόνια και η όρασή μου υπέστη βλάβες», συμπλήρωσε.

Διά των συνηγόρων τους, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη τους για τις προκληθείσες σωματικές βλάβες. Ανέφεραν δε, ότι δεν επιδίωξαν αυτό το αποτέλεσμα.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...