A-sosNews

Κοινωνία"

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ στη Νέα Ζηλανδία! Επιβολή φόρου σε όσους κτηνοτρόφους επιτρέπουν στα...ζώα τους να... ρεύονται!


Επίσημη ανακοίνωση από τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής!

Κάθε χώρα αποφασίζει το δικό της φορολογικό σύστημα με βάση την σύνθεση της οικονομίας της και τους στόχους που έχει για την οικονομία της. Συνήθως οι φόροι είναι άδικοι και οι πολίτες ανίσχυροι απέναντί τους, όμως η Νέα Ζηλανδία το πήγε ένα βήμα παρακάτω.

Με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου αποφάσισαν να φορολογήσουν όλες τις πηγές διοξειδίου του άνθρακα. Ανάμεσα στη λίστα με αυτά βρίσκεται και το ρέψιμο των αγελάδων.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα στα κτηνοτροφικά είδη και για πρώτη φόρα αναγκάζει τους κτηνοτρόφους να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τους ρύπους που παράγουν τα ζώα τους.

Το 50% των αερίων του θερμοκηπίου, και παραπάνω, προέρχεται από τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη Νέα Ζηλανδία και έως τώρα αυτοί οι δύο κλάδοι έμεναν έξω από τα μέτρα για το περιβάλλον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Τζέιμς Σο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Από το 2025 λοιπόν ξεκινάει η εφαρμογή του νομοσχεδίου που προβλέπει βαρύ πρόστιμο σε όποιον κτηνοτρόφο επιτρέπει στην αγελάδα του να ρεύεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...