A-sosNews

Κοινωνία"

Ζευγάρι Ζακυνθινών έκλεψε δυο φορές το Ναό του Αγίου Χαράλαμπου! Αρπαξαν ακόμα και το Ευαγγέλιο!


Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους. Η Ζάκυνθος συζητάει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται…

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, χθες το βράδυ 5 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ένας Ζακυνθινός 55 ετών και μία Ζακυνθινή 45 ετών για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη των 2 κατηγορουμένων, καθώς όπως προέκυψε, το βράδυ της Δευτέρας, παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στη Ζάκυνθο, με σκοπό την κλοπή, χωρίς, ωστόσο, να ολοκληρώσουν την πράξη τους.


Όμως από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, ο 55χρονος και η 45χρονη ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης που είχε γίνει, στον ίδιο Ιερό Ναό, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01.09.2022) έως πρωινές ώρες της Παρασκευής (02.09.2022) κατά την οποία αφαίρεσαν Ιερές εικόνες, Ιερό Ευαγγέλιο, παλαιά κηροπήγια, ιστορικούς ασημένιους δίσκους και άλλα εκκλησιαστικά είδη, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το σύνολο των κλοπιμαίων, τα οποία και επιστράφηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...