A-sosNews

Κοινωνία"

No name λαχανικών, με κρέμα γάλακτος και τρία διαφορετικά τυριά στον φούρνο!

 


Πάμε να δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή(από εμένα), που δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Θυμάμαι ότι όταν την έφτιαχνε η μητέρα μου η Παρασκευή γέμιζε το σπίτι με μοναδικές μυρωδιές και κανείς δεν πίστευε ότι αυτό που ψήνεται ΔΕΝ έχει κρέας ή γενικά κάτι κρεατικό!

Μετρήστε λαχανικά για την παρασκευή του! Μελιτζάνες, πιπεριές πράσινες, κίτρινες κόκκινες, 2 μεγάλες πατάτες, 2 μεγάλα κολοκύθια, δύο μεγάλα καρότα, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι, δύο μεγάλες σκελίδες σκόρδα, ένα μάτσο μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό!


Μια ολόκληρη ενδεκάδα λαχανικών και μυρωδικών τα οποία κόβουμε σε κομμάτια (στρογγυλές οι πατάτες και τα κολοκύθια, κυδωνάτες οι μελιτζάνες, χοντροκομμένες οι πιπεριές, στρογγυλά κομμένα τα καρότα και το κρεμμύδι! Το σκόρδο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Ολα αυτά τα λαχανικά τα κόβουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί. Σκέτα χωρίς τίποτα άλλο. Δεν βάζουμε ούτε νερό, ούτε λάδι! ΤΙΠΟΤΑ!


Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, τον προθερμαίνουμε για δέκα λεπτούλια και βάζουμε μέσα το ταψί με τα λαχανικά για 40 λεπτά!

Ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος! Παίρνουμε δύο δόσεις των 200ml, τύπου light και τις αραιώνουμε με ένα ποτηράκι γάλα! 


Σπάμε τέσσερα αυγουλάκια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα! 


Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος ότι μυρωδικά γουστάρουμε. Μπορούμε δηλαδή πέρα από τον δυόσμο και τον βασιλικό να προσθέσουμε μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι, αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτίνη! Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη!


Με το που ψηθούν τα λαχανικά, βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε πάνω τα τρία διαφορετικά τυριά, με ένταμ, μοτσαρέλα και γκούντα! Οι δόσεις νομίζω ότι είναι μια χαρά αν είναι από 150 γραμμάρια!



Οταν βάλουμε τα τυριά, σκεπάζουμε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στην επιφάνεια. Αν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε από πάνω τυρί φέτα και φουρνίζουμε για ακόμη 40 λεπτά!



Οταν ψηθεί το φαγητό μας θα νομίζετε ότι φτιάξατε παστίτσιο ή μουσακά! Η κρέμα γάλακτος έχει ανεβεί στην επιφάνεια, έχει σχηματίσει κρούστα λαχταριστή και το κάθε κομμάτι που βγάζετε στο πιάτο είναι μοναδικό!



Ονομασία δεν του είχαμε δώσει ποτέ. Απλά ξέραμε να το φτιάχνουμε με μπόλικα λαχανικά. Ετσι αποφασίσαμε με την Ελενα να το ονομάσουμε... No Name λαχανικών για να είμαστε μέσα στην μόδα της εποχής!



Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...