A-sosNews

Κοινωνία"

Θα χαζέψουν οι Τούρκοι! ΕΡΧΕΤΑΙ το πρώτο ολοκαίνουργιο Rafale! Μπαίνουν σε δράση τα δύο πρώτα Viper(βίντεο)


 Πανέτοιμες και οι δύο πρώτες «οχιές» που μεταβαίνουν άμεσα στην Κρήτη και μπαίνουν στις μάχες του Αρχιπελάγους.

Νευρικό κλονισμό που οδηγεί σε καθημερινά παραληρήματα προκαλεί στο καθεστώς Ερντογάν η εξοπλιστική αντεπίθεση της Ελλάδας, με την απόκτηση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, αλλά και η συνεχής ετοιμότητα που δείχνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις ανόητες προκλήσεις, με παραβιάσεις τρόμου από τους πιλότους της TuAF που καταδιώκονται μανιωδώς από τα ελληνικά «γεράκια» και υπερπτήσεις πάνω νησάκια του ανατολικού Αιγαίου, η Πολεμική μας Αεροπορία κάνει συνεχώς βήματα προς το μέλλον, βάζοντας στη φαρέτρα της τα κορυφαία και υπερσύγχρονα μαχητικά της Δύσης.

Και μπορεί οι Τούρκοι να λοιδορούν και να χλευάζουν την απόκτηση των Rafale ή των F-16 Viper από την Ελλάδα, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι νοήμονες στη γειτονική χώρα ξέρουν καλά πως τόσο οι «ριπές» όσο και οι «οχιές» της Hellenic Air Force δεν θα έχουν αντίπαλο στο Αρχιπέλαγος.

Οι χειριστές των πρώτων έξι Rafale γράφουν συνεχώς ώρες εκπαίδευσης πάνω από τον ελληνικό ουρανό και πολύ σύντομα θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκαλώντας εφιάλτες στους γείτονες. Παράλληλα, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ετοιμάζονται να υποδεχτούν εντός του Σεπτεμβρίου και το πρώτο ολοκαίνουργιο Rafale, από τα 12 που έχει παραγγείλει η χώρα μας. Θυμίζουμε πως τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά της 332 Μοίρας «Γεράκι» στην Τανάγρα είναι 4 μονοθέσια και δύο διθέσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίσημο… unboxing του πρώτου ολοκαίνουργιου Rafale δεν θα γίνει αυτό το μήνα. Το ΓΕΑ θα περιμένει να έρθουν και τα άλλα πέντε Rafale που περιμένουμε μέχρι τέλος του 2022 και τότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν, από τη στιγμή που συμφωνήθηκε και υπογράφηκε η απόκτηση των Rafale, η Πολεμική μας Αεροπορία βάζει στο οπλοστάσιό της 12 υπερσύγχρονα αεροσκάφη 4,5 γενιάς, που ανατρέπουν τα δεδομένα στον συσχετισμό δυνάμεων με την Τουρκία. Μέχρι το 2024 η Ελλάδα θα έχει 24 ετοιμοπόλεμα Rafale Rafale τα οποία θυμίζουμε πως θα φέρουν και βαρύτατο οπλισμό, όπως οι πύραυλοι Scalp, Meteor και Exocet.


Οι δύο πρώτες «οχιές» μπαίνουν σε επιχειρησιακή δράση

Δεν είναι μόνο η απόκτηση των πανίσχυρων γαλλικών μαχητικών Rafale ή η ένταξη στο πρόγραμμα των κορυφαίων μαχητικών 5ης γενιάς, των F-35. Οι εικόνες με τα πρώτα F-16 Viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας να πραγματοποιούν την πρώτη τους πτήση στον ελληνικό ουρανό, να σκανάρουν όλο το Αιγαίο με το κορυφαίο ραντάρ και την τεχνολογία AESA και να επικοινωνούν άριστα με τα Rafale, προκάλεσε παραλήρημα στην Άγκυρα που έσπευσε τότε να παρακαλέσει τον Τζο Μπάιντεν να δώσει στην τουρκική αεροπορία νέα F-16.

Η πτήση του πρώτου F-16 Viper

Πλέον, τα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν και οι δύο πρώτες «οχιές» ετοιμάζονται να μπουν σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. Πότε θα γίνει αυτό; Εντός των επόμενων εβδομάδων, με το ΓΕΑ να σχεδιάζει την τελετή με την οποία θα τα καλωσορίσει και πάλι στη δράση. Μάλιστα, πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν πως τα δύο πρώτα Viper θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα τεθούν στη διάθεση της Πολεμικής Μοίρας.

Υπενθυμίζουμε πως δεν πρόκειται για απλό εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 Block 52+… μιλάμε για ό,τι πιο εξελιγμένο παγκοσμίως σε F-16, με κατακόρυφη αναβάθμιση της μαχητικής τους ικανότητας, το κορυφαίο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS, ηλεκτρονικά συστήματα ταυτόχρονου εντοπισμού στόχων σε στεριά, αέρα και θάλασσα και φυσικά νέα όπλα που κάνουν τη διαφορά.

Τα F-16 block 50+ adv.

Το άλλο πρόγραμμα που αναμένεται να τρέξει, είναι αυτό του εκσυγχρονισμού 38 μαχητικών F-16 block 50 από τις Πολεμικές Μοίρες 341 «ΒΕΛΟΣ» και 347 «ΠΕΡΣΕΑΣ», τα οποία θα εξελιχθούν σε F-16 block 50+ adv. Όλα σχεδόν τα απάρτια τα οποία προβλέπει το σχέδιο αναβάθμισης θα προέρχονται από τα 83 F-16 Block52+ και θα χρειαστεί να αγοραστούν μόνο κάποια επιπλέον απάρτια. Η διαδικασία αναβάθμισης των F-16 block 50 αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με την Πολεμική μας Αεροπορία να αναλαμβάνει η ίδια την υλοποίηση του απαιτητικού προγράμματος, σε συνεργασία φυσικά με την κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin. Οι εργασίες μάλιστα θα πραγματοποιηθούν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο.

Όσο λοιπόν κι αν οι Τούρκοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν την εξοπλιστική αντεπίθεση της χώρας μας, η αλήθεια είναι πως με 24 Rafale, 20+20 F-35, 83 F-16 Viper, 38 αναβαθμισμένα F-16 Block 50+adv, 25 Mirage 2000-5 και τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έχει συνεχώς μια ατσάλινη ασπίδα πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...