A-sosNews

Κοινωνία"

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν βιάζομαι για το Νο 1, πιστεύω ότι θα φτάσω εκεί μια μέρα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν βιάζομαι για το Νο 1, πιστεύω ότι θα φτάσω εκεί μια μέρα»


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορούσε να αποτελεί το νέο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης εάν κατακτούσε αήττητος το ATP Finals.

Ο Έλληνας τενίστας, όμως, ηττήθηκε στην πρώτη του δοκιμασία στη διοργάνωση και έτσι η καλύτερη θέση που μπορεί να βρεθεί μετά το τέλος του τουρνουά είναι η δεύτερη. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς να κατακτήσει τα ATP Finals.

«Αν έπαιζα καλό τένις αυτή την εβδομάδα, κέρδιζα όλα τα ματς μου, σίγουρα θα άξιζα τη θέση», είπε στη συνέντευξη τύπου μετά την πρεμιέρα του στο Τορίνο ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

«Δείχνει σταθερότητα. Όμως, δεν απασχολούσε πολύ το μυαλό μου. Είμαι ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι αυτή την εβδομάδα το οποίο θα μου έδινε προσωπικό ρεκόρ, μια μεγάλη επιτυχία. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω σε αυτή τη θέση μια μέρα. Δεν βιάζομαι πολύ, για να είμαι ειλικρινής.

Σίγουρα, θα ήταν καλό να συνέβαινε αυτή την εβδομάδα. Είμαι περισσότερο εδώ για μαραθώνιο. Βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Θα έχω πολλές ευκαιρίες τη νέα σεζόν να παίξω καλό τένις. Αν έρθει, θα είμαι χαρούμενος, η χώρα μου θα είναι χαρούμενη, η οικογένειά μου θα είναι χαρούμενη. Πρέπει απλά να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου, να το αφήσω να περάσει. Αν συμβεί, θα είναι υπέροχα νέα. Αλλά δεν θα πρέπει να έχω εμμονή γι’ αυτό. Μπορώ να είμαι χαρούμενος χωρίς αυτό, αλλά σίγουρα θα είμαι πιο γεμάτος αν συμβεί στην καριέρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...