A-sosNews

Κοινωνία"

4 απλές κινήσεις και η μπριζόλα θα βγαίνει ΠΑΝΤΟΤΕ ζουμερή! (βίντεο)


Τα μυστικά του ψησίματος που αποκαλύπτει ο chef Αntony Bourdain


Όλοι έχουμε δοκιμάσει μια ζουμερή μπριζόλα κάπου - κάποτε που, ακόμη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και, όσο κι αν προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια που γευστικά της μοιάζει, δεν τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό και αυτοί οι λόγοι δεν είναι άλλοι από τις βιαστικές κινήσεις που κάνεις, από τα πολλά αναποδογυρίσματα και τα κοψίματα, αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Η "ξεκούραση" πριν και μετά

Όπως λέει και ο chef Αntony Bourdain, τo κρέας, όπως πριν το μαγείρεμά του, έτσι και μετά, χρειάζεται ξεκούραση κι αν νομίζεις πως μόνο το ζυμάρι έχει την ανάγκη αυτή, κάνεις μέγα λάθος. Πριν έρθει η ώρα του μαγειρέματος η μπριζόλα μας καλό είναι να μένει εκτός ψυγείου και κατάψυξης για σχεδόν μια ώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα εξωτερικά και εσωτερικά. Αν δεν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή το πιο πιθανό είναι να ξεροψήσεις το εξωτερικό με το μέσα του να είναι κατά πάσα πιθανότητα ωμό. Με την ίδια λογική ο chef προτείνει τη ξεκούραση και μετά το μαγείρεμα για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά.

Τα τέσσερα βασικά σημεία του ψησίματος

1Μην κόβεις το κομμάτι για να δεις αν είναι έτοιμο και μην το τσιμπάς κάθε λίγο.
Αυτό κι αν είναι πρόβλημα! Το κρέας πρέπει να μένει «ήσυχο». Όσο εμείς επεμβαίνουμε εμποδίζουμε τη διαδικασία. Σκέψου πως με τη βοήθεια της φωτιάς στο εσωτερικό της μπριζόλας τα υγρά μαγειρεύουν ομοιόμορφα το κρέας μας. Αν εμείς κόψουμε ένα κομμάτι σταματάμε βίαια τη διαδικασία αυτή.

2Άσε τη μπριζόλα στη φωτιά μέχρι να ψηθεί χωρίς να την αναποδογυρίζεις (ακολούθησε τις οδηγίες του chef της συνταγής που κάνεις). Αν αναποδογυρίζεις το κρέας σου διαρκώς, για να δεις αν ψήθηκε από κάτω, το ψήσιμο δεν θα είναι ποτέ ομοιόμορφο.

3Σε σχετικό άρθρο του mashed.com επίσης αναφέρεται πως καθοριστικό ρόλο στο μαγείρεμα της μπριζόλας παίζει το «στέγνωμα» του κρέατος. Είτε έχουμε βρέξει το κρέας με νερό, είτε πρόκειται για τα υγρά που βγάζει, καλό θα είναι με χαρτί κουζίνας και ταμποναριστείς κινήσεις να καθαρίσουμε το κρέας μας αφού με αυτόν τον τρόπο δεν θα επηρεαστεί το μαγείρεμα και κυρίως η θωράκιση του εξωτερικού μέρους.

4Τέλος, τα καρυκεύματα παίζουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη γεύση μιας μπριζόλας. Πριν βάλουμε το κρέας μας στη φωτιά καλό είναι να ρίξουμε τα μπαχαρικά μας. Το αλάτι και το πιπέρι κάνουν τη μεγαλύτερη δουλειά.
ΠΗΓΗ: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...