A-sosNews

Κοινωνία"

Οι Γερμανοί μείωσαν την κατανάλωση πατάτας! Το κόστος σε ένα χρόνο ανέβηκε κατά 73%


Η κατά κεφαλήν κατανάλωση μειώθηκε κατά τρία κιλά σύμφωνα με την Bild

Κι όμως, οι Γερμανοί καταναλώνουν όλο και μικρότερες ποσότητες πατάτας σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε ρεπορτάζ  η γερμανική Bild. 

Συγκριτικά με το προηγούμενο έτος η κατανάλωση σε πατάτες, πατατάκια, η πατατοσαλάτα και παρόμοια τσιπς έχει μειωθεί σημαντικά. 

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, οι Γερμανοί πολίτες κατανάλωναν κατά μέσο όρο τρία κιλά λιγότερα προϊόντα πατάτας την περίοδο  2021/22 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο λόγος; Κατά το δημοσίευμα  η κύρια αιτία είναι  ο ζεστός καιρός που δημιουργεί την ανάγκη του πληθυσμού να βγει έξω και η χαλάρωση μετά τα σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού. 

Οι τιμές για τις επιτραπέζιες πατάτες έχουν αυξηθεί εξαιρετικά: Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι πατάτες κοστίζουν 73% περισσότερο!

Εκτός από την ενέργεια, οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων είναι επί του παρόντος ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς πληθωρισμού στη Γερμανία: κοστίζουν 20,3% περισσότερο τον Οκτώβριο από ό,τι πέρυσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...