A-sosNews

Κοινωνία"

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Χαλαζόπτωση δεν άφησε ελιά για ελιά στα δέντρα! Απόγνωση στους αγρότες από την κακοκαιρία! (φωτό)


Μεσσηνία – Κακοκαιρία: Ζημιές από σφοδρή χαλαζόπτωση – Εικόνες που προκαλούν απόγνωση σε αγρότες

Σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες, κυρίως σε ελαιόδεντρα σε περιοχές της νότιας Τριφυλίας και σε χωριά της Δ.Ε. των Γαργαλιάνων στη Μεσσηνία, προκάλεσε η κακοκαιρία και η έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε χθες (21-11-2022) λίγο μετά τις 10:00 το πρωί και έπληξε κυρίως τους οικισμούς Μουζάκι, Πυργάκι, Φλόκα και Βάλτα καθώς και Λαγκούβαρδο και Κουτσουβέρι.

Οι καταστροφές εντοπίζονται κυρίως στον καρπό των δένδρων σε μια περίοδο όπου έχει ξεκινήσει ή ξεκινά άμεσα η διαδικασία της ελαιοσυγκομιδής. Κλιμάκια της ΔΑΟΚ Τριφυλίας μετέβησαν άμεσα στις περιοχές, ενώ σήμερα αναμένεται και κλιμάκια του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει πλήρης αποτίμηση και καταγραφή των ζημιών.

Σε επικοινωνία που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι βουλευτές Μεσσηνιάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ζητήθηκε ο Οργανισμός να σταθεί ενεργά στο πλευρό των αγροτών που βρίσκονται εν μέσω της ελαιοσυγκομιδής, σε μια εποχή που η τιμή του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι σημερινές ζημιές αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στο διαθέσιμο εισόδημα των παραγωγών.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε ότι ο Οργανισμός είναι σε υψηλό επίπεδο ενεργοποίησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου και δόθηκε εντολή για τη μετάβαση εκτιμητών προκειμένου να υπάρξει αναλυτική καταγραφή της έκτασης των ζημιών. Δείτε τις εικόνες του tharrosnews.gr…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...