A-sosNews

Κοινωνία"

Τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά M&M της διάσημης σοκολάτας που εφευρέθηκε στο μακρινό 1941!

Τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά M&M της διάσημης σοκολάτας

Ήξερες ότι θα είχες μια απόλαυση, αν άκουγες τον ήχο των μικρών σοκολατένιων «κουμπιών» που χτυπούσαν μεταξύ τους καθώς έφερνες το κουτί με το κολατσιό σου στο σχολείο. Ή αν πήγαινες στον κινηματογράφο και σου έδιναν όχι μόνο ένα κουβά ποπ κορν, αλλά και μια σακούλα με πολύχρωμα τραγανά σκληρά σοκολατάκια.

Ωστόσο, ενώ κάθεστε εκεί και μασουλάτε ολόκληρη τη σακούλα που μοιράζεστε ( πότε δεν μοιράζονται πραγματικά) σκεφτήκατε ποτέ τι μπορεί να σημαίνουν τα δύο Ms στα M&M's; Μάλλον όχι.


Remaining Time 0:00
 

Μπορεί η σοκολάτα να εφευρέθηκε για πρώτη φορά το 1941, αλλά πολλοί από τους καταναλωτές της εξακολουθούν να μην γνωρίζουν από πού προέρχεται το όνομά της. Το πρώτο αρχικό της δημοφιλούς μάρκας σοκολάτας σημαίνει "Mars" και το δεύτερο, "Murrie".

Το Mars σημαίνει Forrest E. Mars Sr και το Murrie σημαίνει Bruce Murrie, καθώς οι Mars και Murrie είναι οι δύο ιδρυτές της αμερικανικής μάρκας σοκολάτας.

Ο Mars - γιος του Frank C. Mars, ιδρυτή της εταιρείας Mars - λέγεται ότι είχε την ιδέα για ένα κουμπί σοκολάτας με σκληρό κέλυφος, αφού προσπαθούσε να σκεφτεί έναν τρόπο για να αποτρέψει τη σοκολάτα από το να λιώνει πολύ εύκολα.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ξεκίνησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, γεγονός που οδήγησε τον Mars να προβλέψει ότι μπορεί τελικά να υπάρξει έλλειψη σοκολάτας.

Ο σχεδιασμός των M&M's σήμαινε ότι οι στρατιώτες μπορούσαν να τα μεταφέρουν χωρίς να φοβούνται ότι η σοκολάτα θα έλιωνε. Όπως έλεγε ένα σλόγκαν για το σνακ: «Λιώνει στο στόμα σας, όχι στο χέρι σας».

Οι θαυμαστές της σοκολάτας έχουν καταφύγει στο Reddit με έκπληξη μαθαίνοντας τι σημαίνουν τα αρχικά. Κάποιος σχολίασε: «Γνωρίζοντας ότι τα M&M's δημιουργήθηκαν για τους στρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέθεσα ότι το M&M σήμαινε Military Munchies. Όταν υποθέτεις...»

«Νόμιμα ένιωσα καλά που το έμαθα αυτό... σας ευχαριστώ», έγραψε ένας άλλος.

Ωστόσο, ένας τελευταίος αμφισβήτησε τη πληροφορία: «Ναι, αλλά πώς ξέρεις ποιο κομμάτι καραμέλας αντιπροσωπεύει το 'Mars' και ποιο το 'Murrie';».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...