A-sosNews

Κοινωνία"

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που έκανε μεταφορές με φορτηγό και… ταξί – Βρέθηκαν 115 κιλά κάνναβης


κάνναβης
Φωτογραφία αρχείου

Χτύπημα σε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών κατάφερε η Αστυνομία, και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν σε Νέα Σμύρνη, Νέο Ηράκλειο Αττικής, δύο μέλη της οργάνωσης (ένας 31χρονος και ένας 48χρονος αλλοδαπός) για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης συνελήφθη μια 26χρονη ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Πως δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν την κάλυψη τους, χρησιμοποιούσαν ως επιχειρησιακά οχήματα, ένα ταξί και ένα φορτηγ μεταφοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Την Πέμπτη(22.12.2022) αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον 48χρονο στη Νέα Σμύρνη ο οποίος είχε στην κατοχή του μέσα στο ταξί εντός του ταξί, να κατέχει με σκοπό την διακίνηση 21 νάιλον συσκευασίες με 24 κιλά και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο εντός του φορτηγού, με 40 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 48 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη .

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια, σε αποθήκη και στα επιχειρησιακά μεταφορικά μέσα των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-8 γραμμάρια κοκαΐνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που περιείχαν 2 κιλά και 800 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 40 κιλά και 190 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-3 αυτοσχέδια τσιγάρα με περιεχόμενο ακατέργαστη κάνναβη

-3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

-1050 ευρώ,

-10 κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης το ταξί και το φορτηγό, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ χρηματικό όφελος από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...