A-sosNews

Κοινωνία"

Μουντιάλ 2022, Κατάρ: Ξεκίνησε η κατεδάφιση του σταδίου «974»! Δείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πώς φτιάχτηκε



Ξεκίνησαν οι εργασίες αποσυναρμολόγησης στο στάδιο «974», του οποίου ο αγώνας Βραζιλία-Νότια Κορέα για το Μουντιάλ 2022 ήταν το τελευταίο της «ζωής» του.

Το «974 Stadium», που κατασκευάστηκε από 974 κοντέινερ, εμπνευσμένο από το τηλεφωνικό πρόθεμα του Κατάρ, το 00974, είναι ένας από τους τρεις χώρους του τουρνουά που θα... εξαφανιστούν μετά την ολοκλήρωση της φάσης των «16» του Μουντιάλ 2022.

Ως εκ τούτου, η νίκη 4-1 της «σελεσάο» ήταν ο τελευταίος αγώνας που φιλοξένησε. Έτσι, η έκταση που φιλοξενούσε το στάδιο θα δώσει τη θέση της σε χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Μουντιάλ 2022: Το «974» πρόλαβε να φιλοξενήσει επτά αγώνες της διοργάνωσης

Το πρωί της Τρίτης (6/12) άρχισαν να αφαιρούνται κομμάτια του σταδίου, με την αποσυναρμολόγηση να ξεκινά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, αφού ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι δεν θα γινόταν παρά μόνο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το στάδιο απαιτούσε λιγότερο υλικό κατασκευής και ως εκ τούτου μπορούσε να κατασκευαστεί γρήγορα και -θεωρητικά- πιο οικονομικά. Επιπλέον, μπορεί να αποσυναρμολογηθεί πλήρως και να ξαναχτιστεί αλλού.

Πέρυσι, το «974» φιλοξένησε έξι αγώνες του Κυπέλλου Αραβίας, ενώ στο φετινό Μουντιάλ πρόλαβε να γίνει ο χώρος όπου διεξήχθησαν συνολικά επτά αναμετρήσεις.

Αυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον, εκτός του πώς και πόσο σύντομα θα διαλυθεί, είναι ο τρόπος που κατασκευάστηκε. Ένα timelapse βίντεο από το «χτίσιμό» του, είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...