A-sosNews

Κοινωνία"

Ηράκλειο: Ιερόσυλος πήγε να "σκοτώσει" για 200 ευρώ, σε ενεχυροδανειστήριο, ιερά σκεύη που άρπαξε από εκκλησία και τον τσάκωσαν

 Ηράκλειο: Ο ιερόσυλος την πάτησε σε ενεχυροδανειστήριο για 200 ευρώ

Στα χέρια των αστυνομικών στο Ηράκλειο ο 43χρονος που είχε κάνει διάρρηξη σε εκκλησία της πόλης. Τι διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από τον έλεγχο στο ενεχυροδανειστήριο

Ερασιτεχνικός ήταν ο τρόπος δράσης του διαρρήκτη παρεκκλησίου της ενορίας της Ζωοδόχου Πηγής, στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο, που έσπασε το σκευοφυλάκιο και έκλεψε το Δισκοπότηρο και άλλα ιερά σκεύη.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης του φορούσαν χειροπέδες, καθώς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης είχε απευθυνθεί για να «σκοτώσει» τα κλεμμένα ιερά σκεύη σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο διαρρήκτης χωρίς καθυστέρηση πήγε σε ένα από τα ενεχειροδανειστήρια του Ηρακλείου και διέθεσε στον 46χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως κλεπταποδόχος, τα ιερά σκεύη, αξίας 7.000 ευρώ, για να πάρει 200 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου υπόθεση διακεκριμένης κλοπής που διαπράχθηκε σε Ιερό Ναό σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για τη διάπραξη της κλοπής και ακόμα ένας ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο ένας εκ των δύο ημεδαπών την 24.01.2023 ξημερώματα αφαίρεσε από Ιερό Ναό διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 7.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διέθεσε προς πώληση σε έτερο ημεδαπό.
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν χθες (σ.σ. προχθές) 25.01.2023 και οι δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...