A-sosNews

Κοινωνία"

Βόλος: 52χρονος οπλισμένος με μαχαίρια, έβριζε και χτυπούσε νεαρές γυναίκες


Βόλος: 52χρονος έβριζε και χτυπούσε νεαρές γυναίκες

Φόβος και τρόμος είχε γίνει ένας 52χρονος, ο οποίος κυνηγούσε, έβριζε και χτυπούσε ανυποψίαστες νεαρές γυναίκες σε διάφορα σημεία του Βόλου. Όπως αποκαλύπτει το thenewspaper.gr, ο 52χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε έπειτα από τρεις επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε μία μέρα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση στον Βόλο έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο άνδρας, κινούμενος σε ποδήλατο στην διασταύρωση Ερμού και Ιωλκού, επιτέθηκε σε δύο φοιτήτριες, 22 και 23 ετών. Άρχισε να τις βρίζει, ενώ στη συνέχει πήρε ένα ξύλινο κοντάρι και χτύπησε την 23χρονη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, γύρω στις 9πμ, ο ίδιος, επιβαίνοντας πάλι σε ποδήλατο, εξύβρισε και απείλησε χυδαία 36χρονη μητέρα που περπατούσε με τα δύο παιδιά της. 

Οι γυναίκες κατήγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία, και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 52χρονο λίγες ώρες αργότερα στην διασταύρωση Παγασών και Μικρασιατών, όπου και έγινε η σύλληψή του. Μάλιστα, ο 52χρονος άρχισε να βρίζει και τους αστυνομικούς.

Είχε πάνω του μαχαίρια και κοντάρι

Στον έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο άνδρας οπλοφορούσε, καθώς βρέθηκαν πάνω του 3 μαχαίρια, ένα στρατιωτικού τύπου 7 εκατοστών, και άλλα δύο 4 και 3 εκατοστά, όπως και ένα πτυσσόμενο κοντάρι.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ εναντίον του είχε σχηματιστεί «πλούσια» δικογραφία, αντιμετωπίζοντας δίωξη για εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Στην δικαστική αίθουσα παρευρέθηκαν τόσο τα θύματα του, όπως και ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε. Όπως κατέθεσε ο τελευταίος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 52χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Τι δήλωσαν στο δικαστήριο

Σοκαρισμένη δήλωσε η 23χρονη φοιτήτρια, που δέχθηκε τα χτυπήματα του και όπως είπε αργότερα την ίδια μέρα τον είδε ξανά στον δρόμο. Εκείνος την έβρισε και πάλι, όπως και τα άλλα άτομα που ήταν μαζί της, αν και δεν κατήγγειλε το συμβάν.

Τρομαγμένη επίσης δήλωσε και η 36χρονη νέα μητέρα, η οποία σχολίασε πως προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της για να μην πανικοβληθούν τα δύο παιδιά της, που ήταν μπροστά στην αναίτια επίθεση.

«Ήμουν μεθυσμένος»

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, η οποία ήταν αρκετά ασυνάρτητη, δήλωσε πως είχε πιει και είχε νεύρα, καθώς ισχυρίστηκε πως λίγες μέρες πριν τις επιθέσεις είχε πέσει θύμα τριών ατόμων στην Νέα Ιωνία, τα οποία τον χτύπησαν.

Αρνήθηκε πως εξύβρισε τον αστυνομικό, ενώ ως δικαιολογία για το πτυσσόμενο κοντάρι που βρέθηκε στην κατοχή του είπε ότι είχε για να βάψει το σπίτι της μητέρας του.

Τα επιχειρήματα του δεν έπεισαν την έδρα, και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών και πρόστιμο 360 ευρώ. Ο 52χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: thenewspaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...