A-sosNews

Κοινωνία"

Φτιάξτε σε 5 μόλις λεπτά, λουκουμάδες χωρίς μαγιά!

 



Μου έλεγαν ότι γίνεται και δεν τους πίστευα. Φτιάξε λουκουμάδες στο λεπτό, που λέει ο λόγος, χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαγιά! Μα γίνεται, τους ρωτούσα και μου απαντούσαν: Δοκίμασε και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου! 

Πήρα λοιπόν δύο φλιτζάνια αλεύρι, μια κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ, λίγη βανίλια, νεράκι για να φτιάξω τον χυλό, όσο χρειάζεται για να γίνει παχύρευστος, σπορέλαιο για το τηγάνισμα, μέλι και κανελίτσα για το σερβίρισμα! Πάμε να δείτε την εκτέλεση, που δεν χρειάζεται περισσότερο από 5 λεπτά της ώρας!

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το μίξερ το αλεύρι μαζί με το νερό(όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός), το μπέικιν και τη βανίλια.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει το λάδι.


Μόλις κάψει παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές δόσεις και τις ρίχνουμε όσο γίνεται πιο αραιά μέσα στο καυτό λάδι για να γίνουν μπαλίτσες.

Εγώ προσωπικά έχω ένα στρογγυλό κουτάλι που θυμίζει εκείνο που βγάζουμε το παγωτό. Ιδανικό για την περίπτωση και τα κάνει όμορφες μπαλίτσες!

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα αυτή τη διαδικασία.

Μόλις πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πάνω από βαθύ πιάτο.

Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τη κανέλα. Αν θέλετε βάζετε και μια μπάλα παγωτό. Αλλοι βάζουν συρόπι, άλλοι γλυκό του κουταλιού, ότι γουστάρει ο καθένας!

Ακόμη και σκέτους χωρίς τίποτα να τους φάτε πάλι ωραίοι είναι ζεστοί και κρύοι! 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...