A-sosNews

Κοινωνία"

Λιούις Χάμιλτον: "Μου πετούσαν μπανάνες στο σχολείο"!


Λιούις Χάμιλτον: «Μου πετούσαν μπανάνες στο σχολείο, ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μου»

Ο Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν, όταν πήγαινε σχολείο, χαρακτηρίζοντας εκείνη την περίοδο ως την πιο δύσκολη της ζωής του.

Ο εκ των κορυφαίων οδηγών όλων των εποχών της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, μίλησε στο “On Purpose” και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Ο Βρετανός πιλότος τόνισε μεταξύ άλλων ότι του πετούσαν διάφορα αντικείμενα στο σχολείο, όπως μπανάνες.

“Για μένα, το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο κομμάτι της ζωής μου. Άρχισαν να με εκφοβίζουν όταν ήμουν έξι χρονών. Στο σχολείο μου, ήμουν ένα από τα τρία μαύρα παιδιά και μεγαλύτεροι, πιο δυνατοί τύποι με εκφόβιζαν πολύ συχνά.

Επιθέσεις όλη την ώρα, πράγματα που μου πέταγαν, ακόμα και μπανάνες, και άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λέξη «νέγρος» με απόλυτη ηρεμία, άνθρωποι που με αντιμετώπιζαν άσχημα, χωρίς να ξέρω ποια ήταν η θέση μου. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο.

Δεν είχα όρεξη να γυρίσω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν νέγρο ή ότι είχα δεχτεί μπούλινγκ ή ξυλοδαρμό στο σχολείο. Δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λιούις Χάμιλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...