A-sosNews

Κοινωνία"

"Ασπρισε" από τα χιόνια η Δυτική Μακεδονία! Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με τα βαρομετρικά -που επηρέασαν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα- να έχουν φέρει και χιόνια. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών. 

Οι θερμοκρασίες στην Δυτική Μακεδονία είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας της ΕΜΥ, στις 10:45 π.μ. το θερμόμετρο έδειχνε 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Αλεξανδρούπολη, 4 βαθμούς στην Καστοριά, 5 στην Φλώρινα και 6 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη. Χιόνια έχουν πέσει κυρίως στα ορεινά. 

Τα χιόνια μέχρι στιγμής δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα μάλιστα με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία Οδό δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού, στην Καστοριά. Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Βασιλίτσας από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλας από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ.. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες η ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...