A-sosNews

Κοινωνία"

Το νησί που, όταν το δεις από ψηλά, μοιάζει με δακτυλικό αποτύπωμα!

 

 


Μικρό στο μέγεθος, αλλά μεγάλο το τουριστικό ενδιαφέρον για το Baljenac στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας!


Ένα μικροσκοπικό νησί στο αρχιπέλαγος Sibenik, στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας, μαγεύει σε κάθε λήψη από ψηλά, θυμίζοντας δακτυλικό αποτύπωμα.

Το όνομά του είναι Bavljenac αλλά είναι γνωστό και ως Baljenac. Σχεδόν όλοι όμως το αποκαλούν «Νησί των δακτυλικών αποτυπωμάτων», καθώς οι τοίχοι που υψώνονται στην επιφάνειά του, μοιάζουν με τις μικροσκοπικές αυλακώσεις που διαμορφώνουν τα μοναδικά αποτυπώματα των δακτύλων μας.

Σύμφωνα με την Real Croatia, αγρότες είχαν κατασκευάσει αυτό το περίπλοκο σύμπλεγμα για να προστατεύσουν την επιφάνειά του από την σφοδρότητα του ανέμου κα της θάλασσας.

Η χαρακτηριστική εικόνα του νησιού το έχει καταστήσει πόλο έλξης για τους τουρίστες τα τελευταία χρόνια, αν και οι ντόπιοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους εκτιμώντας ότι οι συχνές επισκέψεις μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή των τοιχίων που χρονολογούνται από το 1800.

Σύμφωνα με το Luxurylaunches, το νησί βρίσκεται επί του παρόντος στον προσωρινό κατάλογο της UNESCO και αναμένεται η εισαγωγή του στον Κατάλογο των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...