A-sosNews

Κοινωνία"

Απλά, χάθηκαν 35.000 ευρώ σε σανό και εξαρτήματα! Χωρίς το... ιππικό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Δείτε για ποιο λόγο!


Καταγραφή

 

Το ποσό των 35.000 ευρώ χρεώθηκε στον προϋπολογισμό του έτους για να επανιδρυθεί μετά από 50 ολόκληρα χρόνια το ιππικό προκειμένου να συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις.

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε, η παρέλαση το Σάββατο θα γίνει χωρίς το ιππικό, αφού… δεν έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία των αλόγων. Πηγές αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί η εκπαίδευση των αλόγων για την… επόμενη παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα έγινε έφιππη πρόβα στην Πανεπιστημίου και την Βασιλίσσης Αμαλίας και μέχρι τότε, όλοι ήταν βέβαιοι ότι το ιππικό θα συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Επικεφαλής του ιππικού έχει τοποθετηθεί ο 75χρονος Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου Καψάλης , ο οποίος είχε παραιτηθεί από αντισυνταγματάρχης το 1996.

«Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και από κοινού με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και την στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού» είχε δηλώσει ο ίδιος στο Armyvoice.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το κονδύλι 35.000 ευρώ που εγκρίθηκε με κατεπείγουσες διαδικασίες αφορούσε την τροφή των αλόγων και την προμήθεια απαραίτητων εξαρτημάτων για τους ιππείς και τα άλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...