A-sosNews

Κοινωνία"

Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα και κατοικείται συνεχώς εδώ και 7000 χρόνια! Ποια είναι;


Όταν φτάνεις σε μια πόλη, όπως είναι το Αργος που μετρά 7.000 χρόνια ζωής, δε γίνεται να μη νιώσεις δέος απ’ όσα θα δεις. Και πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται ως σήμερα.

Λέγεται ότι στο Άργος όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις αρχαία από κάτω. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Είναι μία πόλη γεμάτη πλούσια ιστορία στην οποία σώζονται σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα. Περιπλανηθείτε στο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο που είναι σκαλισμένο σε βράχο, στην Αρχαία Αγορά, στα Ρωμαϊκά Λουτρά, στο Αρχαίο Ωδείο.

Το Αργος είναι μια πόλη – υπαίθριο μουσείο. Κάνοντας βόλτα στην περιοχή θα παρατηρήσεις τα αρχαιολογικά μνημεία της από την Εποχή του Χαλκού. Το Αργος εξάλλου αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.


Ανάμεσα στα υπολείμματα της αρχαίας αγοράς μπορεί να διακρίνεις τμήματα του θαυμαστού λαξευτού θεάτρου με τις 20.000 θέσεις.

Φεύγοντας από το θέατρο του Αργους σε περιμένει μια ευχάριστη ανακάλυψη. Αν κατευθυνθείς νότια ακολουθώντας τον εθνικό δρόμο Αργους – Τριπόλεως, στα τρία περίπου χιλιόμετρα θα δεις δεξιά τη διασταύρωση για Κεφαλάρι – Ελληνικό.

Μην παραλείψεις να κάνεις μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού. Εκεί βρίσκεται μια από τις ελάχιστες σωζόμενες «πυραμίδες» στον ελλαδικό χώρο. Η ηλικία και η χρήση αυτού του περίεργου κτίσματος δεν έχουν καθοριστεί ακριβώς. Ωστόσο το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Στο Άργος επίσης βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας. Η πόλη φημίζεται και για τα νεοκλασικά της κτήρια. Το γεγονός ότι κατοικείται αδιάλειπτα εδώ και 7.000 χρόνια την έχει κάνει εξαιρετικά πλούσια σε πολιτιστικούς θησαυρούς. Πάνω από την σύγχρονη πόλη του Άργους δεσπόζει και η επιβλητική Ακρόπολη της Λάρισας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...