A-sosNews

Κοινωνία"

Κίνα: Ξεπουλάει συσκευή για εικονικά φιλιά! Η τρέλα που γεννήθηκε στο lockdown κι έγινε viral. Ποιος ξέρει τι θα έχουμε στη συνέχεια εξ... αποστάσεως


Φιλιά εξ αποστάσεως με τη βοήθεια κινεζικού γκάτζετ

Κινεζική startup εμπνευσμένη από τη...μοναξιά του lockdown! 


Το MUA όπως ονομάζεται πήρε το όνομά του από τον ήχο που βγάζουν συνήθως οι άνθρωποι όταν ανταλλάσσουν φιλιά και επίσης συλλαμβάνει και αναπαράγει τον ήχο και...ζεσταίνεται ελαφρώς, κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική, δήλωσε η Siweifushe με έδρα το Πεκίνο.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν «δεδομένα» φιλιών που υποβάλλονται μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής από άλλους χρήστες. Ο εφευρέτης εμπνεύστηκε από την απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι αρχές απαγόρευαν στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα διαμερίσματά τους για μήνες.

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να συναντήσω την κοπέλα μου λόγω lockdown», είπε ο εφευρέτης Zάο Ζιάνμπο. Φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, βάσισε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του στην έλλειψη σωματικής οικειότητας στις βιντεοκλήσεις. Αργότερα δημιούργησε το Siweifushe το οποίο κυκλοφόρησε το MUA, το πρώτο του προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. Η τιμή της συσκευής είναι 260 γιουάν (38 δολάρια).

Virtual kissing device allows couples to share intimacy from long distance

Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 «μηχανές φιλιού» και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες, είπε. Το MUA μοιάζει με φορητή βάση με άχρωμα σφιγμένα χείλη που προεξέχουν. Για να το χρησιμοποιήσουν...οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να συνδέσουν τις μηχανές τους. Όταν «φιλάει« η μία συσκευή η άλλη...απαντάει.

Η συσκευή διατίθεται σε πολλά χρώματα με τα ίδια unisex χείλη. Έχει λάβει μικτές κριτικές, με ορισμένους χρήστες να λένε ότι έχει ενδιαφέρον, ενώ άλλοι είπαν ότι τους έκανε να νιώθουν αμήχανα. «Πολύ άβολο, δεν θυμίζει αληθινό φιλί», είπαν στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Taobao.

Άλλοι πάλι είπαν ότι είχε βοηθήσει τις εξ αποστάσεως σχέσεις τους. «Στο παρελθόν… την έβλεπα αλλά δεν μπορούσε να την αγγίξω, αλλά τώρα υπάρχει ένα προϊόν που μας βοηθά να νιώσουμε το φιλί». Ένας άλλος κριτικός είπε ότι ήταν ένα διασκεδαστικό προϊόν «ακόμα κι αν είναι κανείς ελεύθερος».

Ορισμένοι σχολιαστές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo εξέφρασαν επίσης την ανησυχία ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακό ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα. Ο Zάο είπε ότι η εταιρεία του συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, αλλά ότι «υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή».

Το MUA δεν είναι η πρώτη συσκευή απομακρυσμένου φιλιού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ηλεκτρο-Επικοινωνιών του Τόκιο ανακάλυψαν μια «μηχανή μετάδοσης φιλιού» το 2011 και το Imagineering Institute της Μαλαισίας κατασκεύασε ένα παρόμοιο γκάτζερ που ονομάζεται «Kissinger» το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...