A-sosNews

Κοινωνία"

Αλίευσε παράνομα εκατοντάδες αχινούς στη Νάξο



Η ποσότητα που είχε αλιεύσει ο ψαράς κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα

Γερό μεροκάματο πίστευε ότι θα έβγαζε ένας ψαράς πουλώντας σε ταβέρνες τους αχινούς που αλίευε σε απαγορευμένη χρονική περίοδο στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Νάξου, αλλά δεν υπολόγισε το Λιμενικό που κάνει διαρκώς ελέγχους και τα στελέχη του διαπίστωσαν ότι το... παράκανε!

Το Σάββατο, όταν οι λιμενικοί που επέβαιναν σε περιπολικό σκάφος εντόπισαν αυτό του ψαρά στην θαλάσσια περιοχή της Άκρας Παρθένου και επιβιβάστηκαν για να κάνουν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι είχε αλιεύσει όχι πέντε ή δέκα αλλά... 500 αχινούς! Κι αυτό, ενώ η αλίευση επιτρέπεται μόνο τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο και για 30 αχινούς ανά σκάφος ή 20 για τον απλό ερασιτέχνη.

Η ποσότητα που είχε αλιεύσει ο ψαράς κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλιείας και κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Νάξου η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, με τα προβλεπόμενα πρόστιμα να κυμαίνονται από 500 ως 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...