A-sosNews

Κοινωνία"

Την πιο σφοδρή επίθεση με drones από την Ουκρανία, δέχτηκε η Μόσχα από την έναρξη του πολέμου(βίντεο)

 


Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στη Μόσχα, που δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να κατηγορεί ευθέως το Κίεβο για τρομοκρατική ενέργεια.
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε ότι μελετά τα περιστατικά της επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πρωτεύουσα της χώρας.



Τόνισε επίσης ότι, πολλά από αυτά έπεσαν σε κτίρια της Μόσχας προκαλώντας ζημιές, ενώ αρκετά καταρρίφθηκαν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Παράλληλα, σύμφωνα με την επιτροπή, δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.



Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκαθάρισε ότι συνολικά κατέρριψε οκτώ drones.

«Σήμερα το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση με drones εναντίον στόχων στην πόλη της Μόσχας», διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για οκτώ drones τα οποία αναχαιτίστηκαν είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε «με το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S».

Από την πλευρά του, ο ιστότοπος RBC - επικαλούμενος πηγές - μετέδωσε ότι «περισσότερα από δέκα» drones καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ το «Baza», ένα κανάλι του Telegram με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε ότι περισσότερα από 25 drones συμμετείχαν στην επίθεση.



Αν και οι ρωσικές περιοχές έχουν δεχθεί πιο σφοδρές επιθέσεις αυτό τον μήνα, η σημερινή επίθεση είναι μάλλον η μεγαλύτερη σε βάρος της Μόσχας από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως αναφέρει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι δύο drones είχαν καταρριφθεί πάνω από το Κρεμλίνο στις 3 Μαΐου, μια επίθεση για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία, η οποία με τη σειρά της αρνήθηκε την εμπλοκή της.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν προέτρεψε τους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες πηγές και να μην διαδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε ότι αφορά τις σημερινές επιθέσεις με drones. Τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονταν στο σημείο και ότι δεν υπήρξαν σοβαρά θύματα εξαιτίας της επίθεσης.

«Το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επιτόπου. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram.

Ωστόσο, με νεότερη ενημέρωσή του, ο δήμαρχος ανέφερε πως δύο άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά την επίθεση με drones, αλλά δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά. «Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών στην περιφέρεια της Μόσχας μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο εκρήξεων, ήταν το σύστημά μας αντιαεροπορικής άμυνας», πρόσθεσε στο Telegram.



Εικόνες που μεταδόθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Σε άλλες φαίνεται ένα σπασμένο τζάμι σε πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση δύο πολυκατοικιών στη Μόσχα, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από την επίθεση. Οι ένοικοί τους «θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους μόλις οι ειδικές υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους».



Σύμφωνα με ανταποκριτή του δικτύου «RIA Novosti», drone μπορεί να έπληξε ένα σπίτι στη λεωφόρο Λένινσκι, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν φτάσει στο σημείο και οι κάτοικοι βρίσκονται στο δρόμο.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε σε πολυκατοικία 24 ορόφων στην οδό Ατλάσοβα στη διοικητική περιφέρεια του Νοβομοσκόφσκ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πυρκαγιά σε αποθήκη χάρτου κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, τρεις νεκροί

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη χάρτου κοντά στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA» επικαλούμενο τις ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Αποθήκη χαρτιού και χαρτονιού πήρε φωτιά στην Αντιντσόβα, κοντά στη Μόσχα (...) τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, η φωτιά κατασβέστηκε", δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο πρακτορείο.

Δεν δόθηκε πάντως καμία διευκρίνιση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...