A-sosNews

Κοινωνία"

Final-4 Euroleague: Ο Ολυμπιακός στον δρόμο για το 4ο αστέρι! Οι ερυθρόλευκοι, αντιμετωπίζουν σήμερα (18:00, Novasports Prime) τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό στο Κάουνας(βίντεο)

 


Η απόσταση που χωρίζει το Βελιγράδι από το Κάουνας, δύο από τις κορυφαίες μπασκετικές μητροπόλεις της Ευρώπης, είναι κάτι παραπάνω από 1.000 χιλιόμετρα (1147 για την ακρίβεια). Κι η απόσταση που χωρίζει το Final 4 της σερβικής πρωτεύουσας με αυτό της, δεύτερης σε πληθυσμό, πόλης της Λιθουανίας είναι 12 μήνες και η... Μονακό!


Πέρσι τέτοιον καιρό Ολυμπιακός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Αναντολού Εφές διεκδικούσαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Stark Arena του Βελιγραδίου.

Φέτος οι ερυθρόλευκοι (το 11ο Final-4 της ιστορίας τους) κι οι δύο κολοσσοί της Ισπανίας είναι και πάλι στο final-4 του Κάουνας με τη Μονακό να παίρνει τη θέση των Τούρκων.

Το πρόγραμμα του Final 4
Παρασκευή 19 Μαΐου - Ημιτελικοί
18:00 Ολυμπιακός - Μονακό (Novasports Prime)
21:00 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports Prime)

Κυριακή 21 Μαΐου
17:00 Αγώνας για θέσεις 3-4 (Novasports Prime)
20:00 Τελικός (Novasports Prime)

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι θα έχουμε νέο κάτοχο του τίτλου στη Euroleague (μετά τις δύο σερί επιτυχίες της Εφές) με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην κανονική διάρκεια, κατακτώντας την πρώτη θέση (ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που τα καταφέρνει) και να αναζητά την τέταρτη κούπα στην ιστορία του.

Η ξέφρενη πορεία και το... σουτ του Σλούκα

Μετά την περσινή απογοήτευση (ήττα στον ημιτελικό από την Εφές με buzzer beater του Μίτσιτς) η άμεση επιστροφή δεν ήταν εύκολη υπόθεση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την οποιαδήποτε ομάδα.

Ωστόσο με τον ερυθρόλευκο οργανισμό να επιβεβαιώνει από την κορυφή ως τα νύχια τη λογική «trust the process» και την εμπιστοσύνη στον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...