A-sosNews

Κοινωνία"

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-70: Ούτε τώρα νίκη οι πράσινοι! 14-0 σερί ο Ολυμπιακός, που έπαιξε με τη φωτιά αλλά στο τέλος έκανε το 1-0 στους τελικούς της Basket League


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-70: Νίκη μετά από «θρίλερ» για το 1-0 στους τελικούς της Basket League
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με 73-70 του Παναθηναϊκού και έκανε το 1-0 στους τελικούς της Basket League, παίρνοντας προβάδισμα τίτλου με 1-0 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρότι βρέθηκε αρκετές φορές με διψήφια διαφορά, ο Ολυμπιακός επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μείνει μέχρι τέλους στο ματς και μάλιστα έμεινε και πίσω στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στις λεπτομέρειες οι Πειραιώτες ήταν όμως καλύτεροι στο φινάλε και “κράτησαν” την έδρα τους στον πρώτο τελικό της Basket League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αύξησε έτσι και το νικηφόρο σερί της σε 14-0 επί των “πρασίνων” και θα πάει πλέον στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο παιχνίδι, ψάχνοντας τη δεύτερη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έδειξε τις… δυνάμεις του στο πρώτο ματς και θα “παλέψει” για την ισοφάριση στην έδρα του.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρώτο 10λεπτο του αγώνα και προηγήθηκε με 10-0, έχοντας εξαιρετική εικόνα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Με τον Σάσα Βεζένκοφ να είναι ασταμάτητος μάλιστα και να φθάνει τους 16 πόντους σε αυτό το διάστημα, οι Πειραιώτες διατήρησαν εύκολα τη διψήφια διαφορά. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του βρήκε σκορ μόνο από το τρίποντο, αλλά έκλεισε το δεκάλεπτο στο -12 (26-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός “κόλλησε” στην επίθεση, με τον Βεζένκοφ στον πάγκο και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει τη διαφορά. Οι “πράσινοι” είχαν επιμέρους σκορ 19-15 και χρειάστηκε ένα ξέσπασμα του Σλούκα για να διατηρηθούν οι Πειραιώτες στο +8 του ημιχρόνου (41-33).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο και με τον Γκουντάιτις να του δίνει συνεχόμενους πόντους στην επίθεση, έκανε ντέρμπι το ματς, μειώνοντας ακόμη και στον πόντο, 41-40. Ο Βεζένκοφ “ξεκόλλησε” όμως και πάλι τον Ολυμπιακό, με τον Γουόκαπ να παίρνει τη… σκυτάλη για να οδηγήσει την ομάδα του σε δικό της σερί, που έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο. Στο 30′ έτσι, το σκορ ήταν 61-48.

Στη τελευταία περίοδο "κόλλησε" και ο Βεζένκοφ αλλά και ο Σλούκας, ο Παναθηναικός πέρασε ένα πόντο μπροστά 66-67, αλλά μέχρι εκεί. Η εμεπιρία των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν καθοριστική που με σωστή τακτική έφτασαν στη τελική νίκη 73-70! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...